Mieliniai keksiukai su cinamonu: iškart kepkite daugiau, nes kitą dieną norėsite ir vėl

Ar gali šitaip būti, kad pamilau tave truputį..? Oi ne ne – pažadu, kad juos pamilsite tikrai ne truputį, o būsite nuo jų priklausomi. 

Pirmą kartą šiuos keksiukus aš kepiau praėjusią žiemą. Ir patikėkite – tikrai nesuskaičiuosiu, kiek kartų. Ir kas tik jų neragavo – nuo kaimynų iki draugų draugų. 

Prisiekiu – gaminkite iš karto iš dviejų porcijų, o jei iš vienos – kitą dieną kepsite vėl. 

Mieliniai keksiukai su cinamonu (12 vnt.)

Tešlai reikės: 

300 g miltų 

7 g sausų mielių 

100 ml pieno

1 kiaušinio 

100 g sviesto 

30 g cukraus 

žiupsnelio druskos

Įdarui reikės: 

75 g minkšto sviesto 

125 g rudojo cukraus 

1 v. š. cinamono 

Kaip gaminti 

Į maišytuvo (vadinamojo mikserio) indą sudėti visus produktus tešlai ir išsukti–išminkyti lipnią, blizgią tešlą. Ją dėti į indą ir kildinti apie 40 min. šiltai. 

Įdarui minkštą sviestą maišytuvu išplakti su ruduoju cukrumi ir cinamonu iki vientisos masės. 

Pakilusią tešlą iškočioti į kvadratą, aptepti cinamono mase ir užlenkti kraštus į vidų, kad susidarytų trys tešlos sluoksniai (žiūrėkite nuotraukose). 

Supjaustyti į 12 juostelių, o kiekvieną juostelę išilgai įpjauti į 3 dalis, bet neperpjauti iki galo. 

Supinti kasą, užsukti galus, dėti į keksiukų formeles ir kepti 180 laipsnių temp. apie 25–30 min. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą