Vaisinis pyragas Kalėdoms pagal Janiną: paruošti paprasta, o rezultatas – prabangus

Drėgnas, sodrus, prabangus šventinis pyragas, kuriame mažai miltų, tačiau daug džiovintų vaisių, uogų ir riešutų. Toks yra skanėstas, kurio receptą šventėms siūlo mūsų skaitytoja Janina. Turbūt pats kalėdiškiausias, nes riešutai ir džiovinti vaisiai ar uogos – neatsiejama Kalėdų dalis.

„Šį pyragą kepu jau daug metų, – rašo Janina. – Bandydama įvairias pyrago versijas, supratau, kad pagal šį receptą galima kepti kalėdinį vainiką. Pritaikiau silikoninę kekso formą ir pavyko daug geriau nei tikėjausi. Nuostabus, drėgnas, sodrus, prabangus šventinis pyragas. Kiekvienas gali tokiu pyragu nustebinti save ir kitus. Galite drąsiai kepti, kai laukiate svečių, šį pyragą galite supakuoti ir dovanoti. Sėkmės kepant Kalėdinį vaisinį pyragą!“ 

Dalijamės Janinos receptu – būtinai išbandykite.

Vaisinis pyragas Kalėdoms Reikės: 5 vnt. kiaušinių, 5 vnt. kupinų šaukštų cukraus,  5 vnt. šaukštų kvietinių miltų, 5 stiklinių džiovintų įvairių vaisių (po stiklinę juodųjų ir geltonųjų razinų, spanguolių, slyvų, abrikosų, figų ar datulių. Svarbu, kad vaisiai sudarytų penkias stiklines),  1 stiklinės pasmulkintų riešutų (gali būti įvairūs),  1 a. š. meduolinių prieskonių.

Kaip gaminti

Kiaušiniai su cukrumi išplakami, sudedami prieskoniai, maišant suberiami miltai. Tuomet sudedami visi paruošti vaisiai, riešutai, išmaišoma ir masė supilama į kepimo indą. Aš naudoju silikoninę kekso kepimo formą.  Kepti nekarštoje orkaitėje apie 25–30 min. Iškepusį pyragą galima papuošti šokoladu.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą