Be jokių saldiklių – avižiniai špinatiniai sausainiai: skanu ir gardu

Paprasta kaip 2x2, o gardu kaip, labai gardu! 

Nebūna, kad griūk negyvas, kaip norisi sausainių? Mano vaikui taip būna. Ir kepk kaip nori ir iš ko nori. Nu ir kepu! Labai skanūs ir be jokių keistų saldiklių. 22 vienetai didesnių sausainiukų. 

Avižiniai špinatiniai sausainiai 

Reikės: 

350 g avižinių dribsnių;

100 g kokoso drožlių;

50 g rudųjų linų sėklų;

4 kiaušiniai;

3 saldūs obuoliai;

didelė sauja špinatų. 

Sausainio apvoliojimui: 

juodo šokolado 90% 50 g;

kokoso drožlių 50 g;

10 ml avižų grietinėlės. 

Paruošimo būdas: 

Kiaušinius gerai išplaku iki putų. Obuolius su špinatais gerai sutrinu trintuve. Išmaišau gautą masę kartu su kiaušiniais, po truputį įmaišau kokoso drožles, linų sėklas ir dribsnius. Leidžiu viskam pastovėti 20 min. Įkaitinu orkaitę iki 150 laipsnių su vėjeliu ir ant kepimo popieriaus šlapiomis rankomis formuoju ne visai mažus sausainius. Kepu apie 40 minučių. Sausainiams atvėsus ištirpdau šokoladą, pilu grietinėlės, gerai viską išmaišau ir merkiu sausainio pusę į šokoladą ir tada į kokoso drožles. Leidžiu sustingti. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą