„Gazpacho“ sriuba: skani, gaivi ir greitai pagaminama
Šaltos sriubos – idealus atsakas karščiui! Ir nors joks patiekalas nepajėgtų nurungti lietuvių meilės šaltibarščiams, kartais norisi ir paeksperimentuoti su kitomis gaiviomis sriubomis, rašoma TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ pranešime spaudai.
Teigiama, kad šaltomis sriubomis mėgavosi jau senovės romėnai, kurie karštuoju metų laiku gardžiavosi vandeniu, actu ir aliejumi užpiltais duonos gabaliukais. Tai laikoma „gazpacho“ sriubos pirmtaku. Tuo tarpu šiandien gaspačo receptų – nesuskaičiuojama galybė: nuo baltųjų iki žaliųjų, ar net vaisinių, kur pomidorus keičia arbūzai ar braškės! Tačiau pagrindinis šios sriubos principas išlieka tas pats – pomidorai, agurkai, paprika, svogūnai, česnakai ir alyvuogių aliejus, susijungiantys į rūgštelę turinčią, tačiau švelnią sriubą.
Ispaniška „Gazpacho“ sriuba
Ingredientai:
500 g pomidorų; 1 raudonoji paprika; pusė ilgavaisio agurko; raudonasis svogūnas; padžiūvusios ciabatta duonos riekelė; 1–2 skiltelės česnako; raudonojo vyno actas; alyvuogių aliejus; švieži bazilikai; jūros druska; pipirai.
Gaminimo eiga
Nedideliais gabalėliais supjaustome duoną, pomidorus, agurkus, papriką ir svogūną. Viską suberiame į didelį indą. Dedame smulkintą česnaką bei šviežią baziliką. Pagardiname druska ir pipirais, raudonojo vyno actu, gerai išmaišome ir statome į šaldytuvą per naktį arba kelioms valandoms. Kai masė atšąla, sutriname maisto smulkintuvu iki norimos konsistencijos. Papuošiame šviežiu baziliku ir valgome su ciabatta duonele. Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
ātrā aizdevuma piedāvājums
prieš 42 minučiųLabas rytas
Esame organizacija, siūlanti paskolas žmonėms, kuriems reikia asmeninių investicijų, su 2% palūkanų norma. Suma svyruoja nuo 2000 iki 800 000 eurų. Esu greitas ir sąžiningas. Kontaktinis el. paštas: thristinatsonkova@gmail.com