Cukinijų kepsneliai su netikėtu ingredientu: jei taip dar nesate gaminę – nuoširdi rekomendacija
Šiandien vakarienei prikepiau labai gardžių cukinijų kepsnelių, o gal blynelių (kaip pavadinsi, taip nepagadinsi ).
Su varške cukinijų kepsnelius/blynelius esu kepusi, bet išsikepti su grūdėta varške idėja kilo ekspromtu. Pati sau pagalvojau: „O kodėl gi nepabandžius, turėtų būti visai skanu“. Neapsirikau, pavyko tobulo skonio kepsneliai, minkšti ir gardūs tiek karšti, tiek atvėsę. Jei dar nesate gaminę cukinijų kepsnelių/blynelių su grūdėta varške, nuoširdi rekomendacija jums, pasigaminkite!
Cukinijų kepsneliai su grūdėta varške
Reikės:
1 vid. dydžio cukinijos, 200 gr. grūdėtos varškės, 1 kiaušinio, 4 v.š. miltų, džiovinto laiškinio česnako, druskos, aliejaus kepimui.
Cukinijų kepsnelių gaminimo eiga:
Cukiniją sutarkavau burokine trintuve (skystį nupyliau). Į dubenį sudėjau tarkuotą cukiniją, grūdėtą varškę (be skysčio), įmušiau kiaušinį, pagardinau prieskoniais, subėriau miltus ir gerai išmaišiau. Kepiau kepsnelius/blynelius keptuvėje ant šlakelio aliejaus juos apkepant iš abiejų pusių iki visiškai iškeps. Patiekti kepsnelius/blynelius galite su grietine, natūraliu jogurtu, uogiene ar džemu. Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra