Sotus ir greitas užkandis, apie kurį namiškiai kalbės dar ilgai: sultinga, trašku ir labai gardu

Sotus vasaros užkandis, kuris nuo stalo tikrai dings pirmas.

„Virtuvėje pas Dalią“ tinklaraštininkė siūlo išsikepti dešrelių tešloje. Šis patiekalas kai kam tikrai primins vaikystę, o kai kam galbūt taps gardžiu atradimu. Sultinga dešrelė su traškia plutele. Neabejojame, kad paragavusieji prašys įdėti dar. Apie šį gardų užkandį namiškiai kalbės dar ilgai.

Reikės:

1 puodelio kukurūzų miltų; 1 puodelio kvietinių miltų; 1 nubraukto valg. š. kepimo miltelių; žiupsnelio druskos; 1 plakto kiaušinio; 1 puodelio pasukų arba kefyro; 1 šaukšto aliejaus; dešrelių; medinių iešmelių.

Dešrelių tešloje gaminimas:

Kukurūzų miltus sumaišykite su kvietiniais, druska ir kepimo milteliais. Supilkite kiaušinio plakinį, aliejų ir pasukas. Viską sumaišykite. Tešla turi būti tirštesnė nei paprastų blynų. Nuluptas dešreles nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir avoliokite truputį miltuose. Į kiekvieną dešrelę įsmeikite po iešmelį. Dešrelę pamerkite į tešlą. Tuomet 2–3 min. kepkite įkaitintame aliejuje, kol švelniai apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Prie dešrelių padažas– majonezas sumaišytas su pomidorų padažu.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą