Nuotraukos autorius: 123rf.com asociatyvi nuotr.

Mėsininkas turguje išdavė šašlykų receptą – dabar kepu tiktai taip

Turbūt kiekvienas šašlykų gerbėjas turi savo mėgstamą marinato receptą. Vieni mėgsta kuo mažiau prieskonių ir trumpai marinuotą mėsą, kiti atvirkščiai – kuo ilgiau mėsa rauginama prieskonių gausiame marinate, tuo jiems geriau. Vieni marinuoja majoneze, kiti mėgsta pomidorų sultis ar mineralinį vandenį. Savo mėgstamiausiu šašlykų receptu pasidalino ir Paulius G., pasiūlęs jį konkursui „Pietūs po atviru dangumi“. „Svarbiausia sąlyga, kad šašlykai būtų skanūs ir sultingi – gera mėsa. Mėsą visada perku iš patikimo pardavėjo turguje. Jis man ir patarė, kaip užmarinuoti gerus šašlykus. Išbandėme, mums patiko, ir nuo tada marinuojamte tiktai taip. Mėsa būna sultinga ir tikrai gero skonio“, – rašo Paulius. Dalinamės jo receptu. Išbandykite, o jeigu turite savo mėgstamą receptą – siųskite jį mums, dalyvaukite konkurse ir laimėkite prizus.

Kiaulienos šašlykai su mineraliniu vandeniu

Reikės: 1 kg kiaulienos sprandinės ar kumpio su lašiniais, 2-3 svogūnų, 0,5 citrinos, kalendrų, petražolių arba krapų, druskos, pipirų, mineralinio vandens „Vytautas“ (kitoks mineralinis vanduo netinka). Mėsą supjaustyti gana dideliais gabalais. Svogūną supjaustyti, išspausti pusės citrinos sultis, dėti druskos, pipirų, kapotų žolelių, aplieti mėsą, supilti mineralinį, gerai išmaišyti ir palikti mėsą marinuotis bent kelioms valandoms.

Šis receptas – receptų konkurso „Pietūs po atviru dangumi“ dalyvis. Gamtoje paprastai ruošiame valgius virš žarijų – kepsninėje, grilyje ar ant laužo. Ką iškylai ruošiate jūs? Kepate sultingus kepsnius ar šašlykus, turite ypatingą vištienos marinato receptą, gaminate tobulą pagardą prie mėsos patiekalų, o gal norite pasigirti gamtoje ruoštu desertu? Pasidalinkite gardžiausių iškylų patiekalų receptais ir laimėkite prizus! Penkių geriausių, daugiausiai skaitytojų vertinimų sulaukusių ir daugiausiai perskaitytų receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo „Maxima“ prizais – 30 eurų vertės dovanų kuponais. Juos galėsite išleisti bet kurioje Lietuvoje veikiančioje „Maximos“ parduotuvėje. Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis ir trumpu aprašymu, kuo jie ypatingi. Receptus konkursui siųskite iki liepos 12 d. adresu skonis@lrytas.lt Laimėtojus skelbsime liepos 16-ąją. Receptų kiekio neribojame. Redakcija pasilieka teisę atrinkti tuos receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje feisbuke „Lrytas.lt Skonis“ .

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą