Nuotraukos autorius: „Kviečiu į virtuvę“

Vasariškai gaivus varškės pyragas su avietėmis

Ar ir jums taip būna kaip man? Kai „pagaunu“ bangą, gaminu su tuo ingredientu, kelis patiekalus iš eilės. Buvo rabarbarai, braškės, mėtos, pomidorai, cukinija, o dabar atėjo aviečių eilė.

Ar tai sezoniškumas? Gal ir taip. Taip nepastebimai gaminu iš to ir su tuo, ką randu savo darže, sode. Šį kartą noriu Jus pavaišinti pyragu su varške ir avietėmis. Varškės pyragas su avietėmis Užtruksite: gaminant apie 20 min., kepant 30 min. Naudojau 22 cm skersmens kepimo formą. Pagrindui reikės: 200 g miltų; 100 g cukraus; 100 g sviesto; 1 kiaušinio; a. š. kepimo miltelių. Įdarui: 500 g varškės; 100 g grietinės; saujos aviečių; kelių mėtų lapelių; citrinos; 1 kiaušinio; 100 g cukraus.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Sutarkuojame sviestą burokine tarka, vis padažant į miltų mišinį. Patriname tarp pirštų, kad gautųsi birūs trupiniai. Suberiame cukrų, įmušame kiaušinį ir užminkome minkštą tešlą. Dedame į šaldymo kamerą 30 min.

Įdarui varškę, cukrų, kiaušinį, grietinę gerai išplakame. Pagardiname vanile, įtarkuojame citrinos žievelę, įspaudžiame sultis. Formos dugną išklojame tešla, padarom kraštelius ir supilame įdarą. Kepame 45 min 180 C orkaitėje. Atvėsiname ir puošiame uogomis, mėtų lapeliais.

Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą