Migrantai: kiauras stogas ir pastoriaus žodis

Alytaus miesto mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė savo ir savivaldybės facebook paskyroje rašo:
"Kaip bežiūrėsi, gyvenimas tęsiasi – ar prie Seimo, ar namuose, ar migrantų laikino apgyvendinimo vietose. Nuolatos dirbame, kad Alytuje gyventi būtų kaip įmanoma saugiau. Kartais tos priemonės būna netradicinės. Kaip ir pati situacija, prie kurios pamažu priprantame (juk taip sakoma - jei pasirinkimo neturi, keisk požiūrį!)
Vakar revakcinuoti 55 migrantai, papildomai pasiskiepijo dar 2. Procentas labai geras, turint omenyje, kad skiepijimas savanoriškas.
Jau kurį laiką girdėjau prašymų atvežti Biblijų, norą pasikalbėti su dvasininku. Šiandien tokią progą suteikė Alytuje gyvenantys užsieniečiai pastoriai. Jie savanoriškai bendravo su migrantais, dalijo Biblijas, kartu giedojo krikščioniškas giesmes ir meldėsi. Carol Zupkas, Paula Stephens, Marian Kozak – ačiū už Jūsų gerumą!
Kaip žinia, ministrės įsakymu migrantams, norintiems sugrįžti į savo šalis, bus suteikta tokia galimybė – lėktuvo bilietas ir 300 Eur. Kiek tokia paskata veiks, neaišku, bet ši žinia perduota migrantams apsvarstyti. Sunkiai tikėtina, bet gal kas nors susigundys?
Kitas geras posakis – ruošk roges vasarą. Aerodromo pastatas, kuriame „laikinai“ apgyvendinti migrantai, švelniai tariant, šaltajam sezonui nepritaikytas – šildymo nėra, langai seni, stogas kiauras. Ir tai jaučiasi – skersvėjai, sudrėkę lubos ir pan. Jau girdime nusiskundimų, kad šalta. O kaip bus, kai oras iš tikrųjų atvės? Rudenį? Arba lietuvišką žiemą?... Juk terminų tebenebėra... Taip va ir sekasi."

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą