Per Europos judumo savaitę bus renkami judriausieji šalyje

Aplinkos ministerija, tradicinės Europos judumo savaitės, kuri vyks rugsėjo 16-22 d., koordinatorė Lietuvoje, kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiemet, rinks pačius judriausius šalyje – savivaldybę, valstybės instituciją, įmonę, mokymo įstaigą, ikimokyklinio ugdymo įstaigą ir judriausią gyventoją – dviratininką ir pėsčiąjį. Kaip sakė ministerijos Strateginės komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Aistė Gadliauskaitė, jie bus apdovanoti specialiaisiais prizais.

Šiame konkurse ketinančios dalyvauti savivaldybės, mokymo ir ugdymo įstaigos, įmonės ir verslo organizacijos, kitos valstybinės įstaigos iki rugsėjo 14 d. el. paštu aiste.gadliauskaite@am.lt turėtų atsiųsti savo renginių planą ir aprašyti numatomas įgyvendinti iniciatyvas. Tai gali būti žygiavimo, šiaurietiško ėjimo, važiavimo dviračiu, riedučiais varžybos tarp įstaigų arba įstaigoje, seminarai apie aplinkai nekenksmingų transporto priemonių naudą ir kiti su judumu susiję renginiai. Europos judumo savaitės veiklos plane reikėtų nurodyti renginio pavadinimą, vietą, datą ir laiką, pateikti trumpą jo aprašymą ir atsakingo žmogaus kontaktus.

Visi dalyviai kviečiami fiksuoti renginių akimirkas ir pasidalinti jomis savo socialiniuose tinkluose, pažymint ir Aplinkos ministeriją bei pridedant grotažymę #EuroposJudumoSavaitė2021. Nuotraukų bus laukiama ir el. paštu aiste.gadliauskaite@am.lt iki rugsėjo 25 d. Svarbu užtikrinti, kad nuotraukose ir vaizdo medžiagoje užfiksuoti žmonės būtų apie tai informuoti ir sutiktų, kad jų atvaizdas ir duomenys gali būti naudojami viešojoje erdvėje. Nuotraukomis bus dalijamasi Aplinkos ministerijos socialiniuose tinkluose.

Išsamesnės informacijos apie Europos judumo savaitės akciją galima rasti čia.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą