Šiandien minima tarptautinė miškų diena

Kovo 21 d. visame pasaulyje švenčiame Tarptautinė miškų diena. Pasaulinės miškų dienos minėjimo tikslas – atkreipti dėmesį į visų pasaulio miškų svarbą ir reikšmę mūsų planetai. Šia proga siekiama kalbėti apie miškų ir medžių naudą, svarbą visuomenės gerovei, stiprinti žmonių ryšį su gamta ir miškais, susimąstyti apie miškų naudojimo problemas.

Miškai užima apie trečdalį viso mūsų planetos sausumos ploto. Manoma, kad pasaulio miškuose gyvena apie pusė visų mokslui žinomų organizmų rūšių. Miškų biologinė įvairovė yra viena didžiausių iš visų ekosistemų. Miškai taip pat švelnina klimatą, grynina orą, mažina taršą, saugo nuo potvynių ir erozijos, veikia kaip natūralūs vandens filtrai. Vis didesnę svarbą įgauna nemedieninės miškų funkcijos. Dėl to pasaulinė bendruomenė raginama branginti ir tausoti šį Žemės turtą.

Valstybės įmonė Valstybinių miškų urėdija, patikėjimo teise valdanti šalies valstybinus miškus, siekia įgyvendinti atsakingą ir tausojančią miškų politiką, subalansuoti aplinkosaugines, socialines ir ekonomines miškų funkcijas, užtikrinti gerą valstybinių miškų būklę.

Parengta pagal Valstybinių miškų urėdijos informaciją.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą