Dezodoranto ABC: kaip išsirinkti tinkamiausią?


Labiausiai paplitęs suvokimas apie dezodorantą – papurškus juo pažastis užtikrinama visapusė apsauga nuo nemalonaus kvapo. Šiais laikais yra begalė įvairiausių dezodorantų rūšių, taigi sunku pasirinkti sau tinkamą. Renkantis dezodorantą, yra tam tikros gudrybės, kuriomis dalinasi „Dove“ prekinio ženklo vadovė Kertu-Kai Põldvere.
Esminiai skirtumai tarp antiperspiranto ir dezodoranto
Žodžiai „antiperspirantas“ ir „dezodorantas“ dažniausiai naudojami kaip sinonimai, tačiau tai yra du skirtingi produktai. Antiperspirantai kontroliuoja prakaito kvapą, užkerta kelią intensyviam prakaitavimui bei apsaugo nuo nemalonius kvapus sukeliančių bakterijų. Dezodorantai suteikia šviežumo pojūtį visai dienai, tačiau neapsaugo nuo prakaitavimo.
Praktiškas rutuliukas
Dėl savo formos, rutulinis dezodorantas lengvai pasiekia problemines kūno vietas, taigi praktiško aplikatoriaus dėka padengiama visa pažastų sritis. Nors labiausiai paplitęs yra rutulinis dezodorantas, juo patepus jaučiama drėgmė, kuri sukuria nemalonius pojūčius. Nepaisant to, rutuliniai dezodorantai būna mažesni ir neužima daug vietos rankinėje. Šios rūšies dezodorantai itin tinka šaltuose kraštuose – mat jie dėl savo konsistencijos sunkiai šąla.
Tinkamas kelionėms
Rutuliniai dezodorantai suteikia sausumo jausmą, tačiau neapsaugo nuo drėgnų dėmių ant drabužių. Renkantis tarp rutulinio, purškiamo bei pieštukinio dezodorantų, kelionių mylėtojai visus premijos taškus skirtų pieštuko formos dezodorantui. Tai vienas geriausių pasirinkimų ruošiantis kelionei. Taip pat, tai vienintelis dezodorantas, kurio tūris neribojamas rankiniame bagaže.
Meistriškas purškimas
Purškiami dezodorantai yra itin veiksmingi, be to jie išdžiūsta vos per kelias sekundes. Prieš purškiant produktą reikėtų jį stipriai suplakti, kad esamos medžiagos susimaišytų. Idealiam odos padengimui dezodorantą reikėtų purkšti 15 cm atstumu. Nereikia purkšti didelio produkto kiekio, užtenka trumpo, bet stipraus paspaudimo ant kiekvienos pažasties.
Svarbiausia – odos būklė
Nesvarbu koks dezodorantas bus pasirinktas, svarbiausia – kokios jo sudedamosios dalys. Tai ypač aktualu po pažastų skutimo, kai odos sritis tampa labai jautri. Tam tikros dezodoranto sudedamosios dalys gali dar labiau pažeisti jautrias odos vietas, todėl reikėtų atidžiai skaityti etiketes. Odai linkusiai į sausumą bei jautrumą, derėtų rinktis produktus, kurių sudėtyje yra ¼ drėkinamojo kremo ir 0% alkoholio.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą