Šimtametė rytą pradeda nuo puodelio kavos


Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius šiandien pasveikino 100 metų sulaukusią alytiškę Anastaziją Kazakevičienę. Meras šimtametei gražaus jubiliejaus proga linkėjo dosnumo, dalijantis sukaupta patirtimi gražių ir malonių akimirkų vaikų, anūkų ir proanūkių apsuptyje, geros sveikatos, stiprybės ir artimųjų meilės.
Padėkojusi už sveikinimus guvi senolė mielai pasidalijo jaunystės prisiminimais. Anastazija kilusi iš Šakališkių kaimo Marijampolės rajone. Būdama 23 metų ji ištekėjo už 14 metų vyresnio kaimynystėje gyvenusio našlio. Anastazija užaugino 5 vaikus – trijų sūnų ji susilaukė su vyru ir užaugino du vyro vaikus iš pirmosios santuokos. Dabar ji jau džiaugiasi 5 anūkais ir 4 proanūkiais. Vienas jų – mažasis Jaunius, anot Anastazijos, šįryt ją pirmasis pasveikino gražaus jubiliejaus proga.
Anastazija jauna mėgo nerti vąšeliu, giedojo bažnyčioje, neslėpė ir dabar dar kartu su marčia Jūrate kartais padainuojanti. Prieš kelis mėnesius ji dar nueidavo į parduotuvę, pati langus išsivalydavo, užuolaidas pasikeisdavo, tačiau dabar jau šių darbų imtis neleidžia sveikata. „Nieko jau nepajėgiu, bet liežuvis dar kruta ir gana“, – kalbėdama apie sveikatą, šmaikštavo senolė. Viena bute gyvenanti šimtametė džiaugiasi, kad ja rūpinasi ir lanko artimieji.
Pasak senolės, 100 metų prabėgo labai greitai: „Atrodo, kaip negyventa, metai prabėgo labai greitai, o buvo visko... Nusipirkti reikiamų prekių eidavom pėsčiomis į Marijampolę ir buvo gerai, o dabar žmonės po kelias mašinas turi ir vis sako, kad negerai gyvena“, – samprotavo šimtametė.
Paklausta, koks gi tokio ilgaamžiškumo receptas, šimtametė teigė, kad ilgaamžiškumo priežasčių ko gero reikėtų ieškoti genuose – Anastazijos mama sulaukė aštuoniasdešimties, o močiutė – net 104 metų.
Anastazija niekuomet nesilaikė sveikos mitybos principų, jaunystėje mėgo rūgštų pieną su bulvėmis, neatsisakydavo rūkytų lašinių, o dabar rytais mielai pasimėgauja puodeliu kavos.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą