Šiandien Aš Maltietis

Jau treji metai MOPT Pivašiūnų maltos grupę aplanko Swedbank darbuotojai iš Vilniaus, kurie, kaip liudija jų marškinėlių užrašas: ,,ŠiandienAšMaltietis“, atvyksta daryti gerus darbus. Šįmet net 18 jaunų žmonių Pivašiūnų seniūnijoje pagelbėjo žmonėms tiek fiziškai, tiek materialiai. Pasidalinome gerųjų darbų kryptimis ir visą dieną vykdėme veiklą Alytaus r. Skraičionių, Kedonių, Mikalavo kaimuose bei pačiuose Pivašiūnuose. Toliau savo įspūdžiais dalinasi savanorė Kristina iš Vilniaus.

,,Labai džiaugiuosi, kad turėjome galimybę, nors vieną dieną pajusti, ką daro ir kuo gyvena maltiečiai. Tik tokiomis dienomis supranti, kiek daug turi ir kaip kartais to nevertini. Pusę dienos praleidome su Pivašiūnų gimnazijos mokiniais, kuriems likimas nepagailėjo išbandymų, bet tie patys vaikai parodė, kaip nedaug reikia, kad jie šypsotųsi ir džiaugtųsi mažais dalykais. Su komanda, įskaitant ir mažuosius, keliavome į batutų parką, šokinėjome lig dangaus... O tiek energijos išlieję, keliavome prie ežero valgyti picų. Draugiškai, su šypsenomis, kalbomis ir didele meile pabaigėme mūsų susitikimą... Nors išsiskirti nebuvo lengva tiek mums – suaugusiesiems, tiek vaikams, matyt, tiek tereikia laiko prisirišti vieniems prie kitų. Diena nesibaigė, nes keliavome ir pas poną Bronių, supirkome medžiagų krosnies statybai, nešėme plytas, kitas statybines medžiagas, net merginos nepasikuklino to daryti... Turėjome galimybę pamatyti, kuo šis žmogus gyvena apleistame name, kuris iš šono net neatrodo kaip namai, kur atrodo niekas negalėtų būti laimingas, nes trūksta elementarių dalykų – elektros, vandens, šilumos, švarios lovos...Vaikinai tvarkė langus, sandarino, stiklino. Bet Bronius, nors ir nebuvo toks prieraišus kaip vaikai, buvo dėkingas mums... Aplankėme su lauktuvėmis ir Vytautą, kuriam palikome reikalingiausių jo buičiai dovanų. Šienpjovių komanda gražino Valdo sodybos aplinką, nes iš tiesų ten labai buvo reikalinga pagalba.

Dieną vainikavo nuostabi vakarienė Pivašiūnų parapijos globos namuose, kur buvome sutikti it „karaliai“, matyt, kuo žmogus mažiau turi, tuo labiau geba dalintis tuo su kitais. Ačiū klebonui kun. V. Baubliui ir jo komandai už tokį sutikimą. Taip pat nuoširdžiai ačiū MOPT Pivašiūnų maltos grupės vadovei Laimai bei maltiečiams savanoriams už galimybę pamatyti gyvenimą kitomis spalvomis, už galimybę įvertinti, ką turime, už tai, kad leido padėti ir bent vienai dienai pajusti, kad darome tai, kas svarbiausia – nebūname abejingi!“

Pivašiūnų maltos grupės vadovė dėkojo visiems už Meilės darbus padovanotus Pivašiūnų seniūnijos žmonėms. Galima daryti tyliai gerus, prasmingus darbus, tačiau Geroji naujiena turi būti skelbiama, gerų darbų vaisiai virsta džiaugsmu, kuriuo ir turime dalintis. Svečius palydėjo Pivašiūnų Dievo Motina, nes klebonas dėkodamas svečiams iš Vilniaus visus pakvietė dar aplankyti šventovę.

Pivašiūnų maltos grupės vadovė L. Žemaitienė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą