Alytaus rajono gyventojai – Prezidentės apdovanojimas

 

Genių kaime gyvenančiai daugiavaikei motinai Onai Andriuškevičienei už atsidavimą šeimai LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė valstybinį apdovanojimą – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalį ir įteikė padėką.

O. Andriuškevičienė su vyru Juozu užaugino dešimt vaikų – keturias dukras ir šešis sūnus. Šios motinos kandidatūrą Lietuvos Respublikos Prezidento apdovanojimui teikė Alytaus rajono savivaldybė.

Su apdovanojimu O. Andriuškevičienę pasveikino rajono meras Algirdas Vrubliauskas. Įteikdamas padėką, palinkėjo stiprios sveikatos, dvasinės ramybės bei gražių dienų vaikų, vaikaičių apsuptyje.

„Mane žavi jūsų optimizmas ir energija, užauginusi ir dorai išauklėjusi dešimt vaikų jūs esate pavyzdys visoms motinoms“, – kalbėjo A. Vrubliauskas.

Daugiavaikę motiną pasveikino ir Alytaus seniūnas Kęstutis Tumynas. Jis pasidžiaugė, kad moteris gyvena būtent šioje seniūnijoje. Pasak seniūno, už darbštumą, santūrumą, nuoširdumą ir sąžiningumą Onutė yra mylima ir gerbiama kaimynų ir visos kaimo bendruomenės.

O. Andriuškevičienė džiaugėsi sulaukusi svečių, dalijosi įspūdžiais, kuriuos patyrė prezidentūroje, kai buvo apdovanota LR Prezidentės ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

Moteris kalbėdama su Alytaus rajono meru A. Vrubliausku, prisiminė ir tuos laikus, kai vyrui mirus liko viena su mažais vaikais. „Jauniausiai dukrai tebuvo aštuoni metukai, bet džiaugiuosi, kad mano vaikai buvo labai geri, nes kitaip būtų buvę labai sunku“ , – prisiminimais dalijosi O. Andriuškevičienė.

74-erių O. Andriuškevičienė turi 17 anūkų, šiuo metu gyvena kartu su dukters Danutės šeima.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą