Kiekvieną dieną linkėta sutikti kaip Dievo dovaną


Linkėjimas gražių švenčių, sveikatos, nuoširdus rankos paspaudimas, sugiedota giesmė ir šmaikštus žodis – besibaigiant metams tokį susitikimą su Alytaus rajono meru Algirdu Vrubliausku prisimins Miroslavo globos namų gyventojai. Rajone jau tapo tradicija, kad artėjant Kalėdoms ir Naujiems metams, savivaldybės vadovai, seniūnai, socialiniai darbuotojai aplanko vienišus senolius ir globos namų gyventojus.
Iki švenčių svečių sulauks 568 senoliai. Šiemet dovanų maišeliuose saldumynai, tačiau žmonėms svarbiausia dėmesys.
Rajono meras A. Vrubliauskas, Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Burlinskienė apsilankė Miroslavo globos namuose, kuriuose gyvena 44 senoliai bei ligoti žmonės.
Meras džiaugėsi, kad globotiniai, nors ir gyvena ne savo namuose, bet yra geros nuotaikos, laukia atvykstančių svečių.
„Kiekvienam, kuris gali laisvai judėti, norisi turėti savo namus. Tačiau ne mažiau svarbu mokėti priimti pagalbą – sutikti apsigyventi valdiškuose namuose, kuriuose jausiesi bendruomenės dalimi“, – sakė rajono meras A. Vrubliauskas.
Pasak jo, Kalėdos yra ypatinga šventė. „Kalėdos, atrodo, tokios pačios, bet kiekvienais metais kitokios, jos nenusibosta. Jų laukimas, tai tam tikras atsinaujinimas – kaip Kristaus gimimas, kuris lyg ir toks pat kiekvienais metais, lyg ir kitoks“, – kalbėjo meras. Miroslavo globos namų gyventojams jis palinkėjo sveikatos, šviesių minčių, giminių dėmesio ir kiekvieną dieną sutikti kaip Dievo dovaną.
Visų globos namų gyventojų vardu ne vienerius metus čia gyvenanti moteris linkėjo: „Mes, seneliai, dėkojam visiems, kurie mus globoja. Sveikinam artėjančių švenčių proga ir linkim daug laimės, sveikatos, kad Dievas suteiktų jums visiems gerų dienų“.
A. Vrubliauskas padėkojo globos namuose Betliejaus ugnį uždegusiam skautų atstovui, įstaigos darbuotojams už atsidavimą senoliams ir ligoniams, aplankė gulinčius globotinius.
Vicemerė Dalia Kitavičienė ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius aplankė Rumbonių parapijos, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, LR Seimo narys Laurynas Kasčiūnas – Pivašiūnų senelių ir parapijos globos namų gyventojus.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą