Alternatyva senjorų vienatvei – nemokama internetinių pažinčių svetainė

Beveik pusė milijono – skaičiuojama, kad tiek vienišų senolių šiandien gyvena Lietuvoje. Siekiant kovoti su vyresnio amžiaus žmonių vienišumu šalyje, nuspręsta sukurta specialią pažinčių svetainę senjorams.Skaičiuojama, kad per pirmąsias internetinės svetainės savaites, užsiregistravo jau beveik du šimtai senjorų, tiesa, net 70 procentų iš jų – moterys. 

Poreikis didelis – įsitikinusi idėjos autorė Laura Balčiūtė, kuri jau trejus metus kasdien bendradarbiauja su įvairiomis senjorų organizacijomis, o taip pat leidžia nemokamą žurnalą senjorams „60+“.
„Išgyvenimai dėl vienatvės – dažniausia tema, kurią tenka išgirsti susitikimuose su vyresnio amžiaus žmonėmis, nesvarbu kuriame Lietuvos kampelyje su jais kalbėčiausi. Taip kilo mintis sukurti specialiai jiems skirtą pažinčių svetainę www.pazintys60.lt. Labai tikiuosi, kad jie ten užmegs naujas pažintis, kurios ateityje persikels ir į realų bendravimą. Galų gale – meilė neturi amžiaus ir ji net gyvenimo rudenį gali nuspalvinti gražiausiomis spalvomis“, – savo idėją sukurti pažinčių svetainę pristatė Laura Balčiūtė.

Psichologė: rinkdamiesi vienatvę – renkamės sirgti
Kaip teigia garsi psichologė Ramunė Murauskaitė, fizinė ir psichologinė vienatvė išties yra didelė problema, kuri sąlygoja baimę, depresiją ir kitas įvairias ligas, kurių senatvėje ir taip pakanka. Todėl specialistė pataria senjorams daugiau dėmesio skirti bendravimui su aplinkiniais.
„Jeigu mes renkamės vienatvę, mes renkamės sirgti. Geriau būti sveikam, duoti savo dėmesį kitam ir gauti jo atgal. Žemė yra apvali. Viskas, kuo pasidaliname, mums grįžta su kaupu. Juk senjorai turi kur kas daugiau galimybių skirti laiko bendravimui. Nes jų vaikai – jau dideli, anūkai dažniausiai gyvena ne šalia, o ir į darbą kiekvieną dieną eiti jau nebereikia“, – teigia garsi psichologė R. Murauskaitė.
Anot R. Murauskaitė, kai tik senjoras pats patiki, kad vis dar yra kam nors reikalingas, jis pradeda džiaugtis gyvenimu, tampa dėkingu ir yra labai dosnus. Anot jos, visi būdai susirasti draugų ar antrą pusę yra tinkami.
„Senjorų draugystės žavios tuo, kad nėra jokio įsipareigojimo kartu auginti vaikus, kartu vesti bendrą ūkį. Gali būti erdvės laisvei. O ten, kur laisvė, ten ir meilė. Senjorai gali susirasti tikrų draugų ir tapti kitiems draugais ne dėl naudingumo, o dėl savo vidinių savybių. Jaunystėje visi apie tai svajojame. Ir tik nedaugelis to sulaukia nuosekliuose ilgalaikiuose santykiuose“, – teigia psichologė.
Skeptikams, kurie galvoja, kad jei žmogus nesukūrė santykių jaunystėje ir senatvėje yra vienišas, tai meilės traukinys nuvažiavo negrįžtamai, psichologė turi savo atsakymą.
„Gyvenimo patirtį sukaupę žmonės gali sukurti išties vertingus tarpusavio santykius. Reikia neužmiršti, kad jaunystėje ieškant partnerio vyrauja dažnai per dideli lūkesčiai, atsižvelgiama į kitokius kriterijus – fizinę trauką, norą turėti palikuonių, finansinę padėtį. Nors jauni žmonės įsimyli dažniau ir kalba apie meilę aistringiau, tačiau į gilesnius ir brandesnius jausmus tai perauga rečiau. Tuo tarpu senjorai gali sau leisti ieškoti partnerio, su kuriuo jungia bendrumo jausmas, dvasinis ryšys“, – įsitikinusi R. Muruskaitė, kuri pabrėžia, kad labai svarbu suprasti, kad durys įsileisti į širdį meilę ir ilgalaikį ryšį yra atviros visą gyvenimą.

Komentarai

  • Angelica Modric
    prieš 50 minučių
    Întrucât fețele noastre sunt diferite, așa că problemele noastre sunt nu știu ce dificultate întâmpinați în viață, dar vreau să știți că astăzi, dacă vreți să vă scoateți din calvarul vostru, sunt o soluție pentru dvs. Vreau să prezint publicului un bărbat pe nume Dr. Ajayi, el este un caster puternic de vrăji și m-a ajutat să-mi salvez căsnicia acum un an, deoarece soțul meu a plecat de acasă spunând că nu mai este interesat de unirea noastră, poate fi ca un șoc la mine pentru că nu-mi amintesc certurile, ulterior am aflat că a fost cu o altă doamnă, îl rog să se întoarcă acasă să fie cu mine și cu copiii, dar nu mai acționa singur, mai târziu aflu că el a fost posedată cu un farmec de doamna cu care este. L-am contactat pe dr. Ajayi, iar farmecul s-a desfăcut după 3 zile de vrajă și soțul meu s-a întors acasă. Dr. Ajayi este capabil să efectueze orice fel de vrajă, dar serviciul său nu este gratuit. Contactează-l pe Viber / WhatsApp: +2347084887094 sau e-mail: drajayi1990@gmail.com
  • CLAUDIA KLEIN
    prieš 25 minučių
    Sveiki ir Sveiki atvykę į „Spotcap Global Financial Services“, mano vardas Claudia Klein, esu skolintoja ir finansinė konsultantė. Siūlau visokias paskolų paslaugas

    Ar jums labai reikia finansinės paramos? Ar jums reikia paskolos įvairiems tikslams? jei jūsų atsakymas yra teigiamas, patarsiu susisiekti su mano įmone per | spotcapglobalservices@gmail.com | arba praneškite mums „WhatsApp“: +4915758108767 | ir turėkite paskolą savo sąskaitoje per 24 valandas, nes mes teikiame puikias paskolų paslaugas visame pasaulyje.

    Mes siūlome visų rūšių paskolų paslaugas (asmeninė paskola, verslo paskola ir daug daugiau), siūlome tiek ilgalaikes, tiek trumpalaikes paskolas, taip pat galite pasiskolinti iki 15 milijonų eurų ir mes suteikiame paskolas su mažomis palūkanomis. 3% per metus. Mano įmonė padės jums pasiekti įvairiausių tikslų naudodama įvairiausius paskolų produktus.

    Pripažįstu faktą, kad teisėtos paskolos gavimas visada buvo didžiulė problema Asmenims, turintiems finansinių problemų ir kuriems reikia jų sprendimo, daugeliui žmonių taip sunku gauti nuosavybės paskolą iš savo vietinių bankų ar kitų finansinių institucijų dėl didelė palūkanų norma, nepakankamas užstatas, skolos ir pajamų santykis, žemas kredito balas ar kitos priežastys

    Nebereikia laukimo laiko ar įtempto banko apsilankymo. Mūsų paslauga yra prieinama visą parą, be išeiginių - galite gauti paskolą ir užbaigti operacijas bet kada ir kur jums to reikia

    Teikiame 24 valandų pasaulinės klasės paskolų paslaugas. Jei turite klausimų / klausimų? - Siųsti el. Laišką į spotcapglobalservices@gmail.com | arba praneškite mums „WhatsApp“: +4915758108767 | & Iš karto gaukite atsakymą

    Jūsų šeimai, draugams ir kolegoms nereikia žinoti, kad jums trūksta pinigų, tiesiog parašykite mums ir gausite paskolą.

    Jūsų finansinė laisvė yra jūsų rankose !!

Parašykite komentarą