Nuotraukos autorius: Indrė Lukoševičienė

Nuotoliniai mokymai – priimtas ir įveiktas iššūkis

Karantino metu skaitmeniniai įgūdžiai tapo itin svarbūs. Daugeliui vyresnio ir ypač darbingo amžiaus gyventojų prisireikė ieškoti pagalbos siekiant užpildyti skaitmeninių įgūdžių spragas. Todėl „Prisijungusi Lietuva“ mokymų įgyvendinimo komanda pradėjo organizuoti skaitmeninio raštingumo mokymus nuotoliniu būdu.

Balandžio ir gegužės mėnesiais nuotoliniuose mokymuose sudalyvavo beveik 3 000 dalyvių iš visos Lietuvos. 79 % besimokančiųjų sudarė dirbantys Lietuvos gyventojai, 15 % – senjorai, 5 % – ieškantys darbo asmenys. Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje per minėtą laikotarpį nuotoliniu būdu savo skaitmeninio raštingumo ribas praplėtė daugiau nei 80 alytiškių bei kitų miestų gyventojų.

 

„Organizatoriams pasiūlius mokymus vesti nuotoliniu būdu, iš pradžių tikrai kilo nuogąstavimų – juk iki šiol esu vedusi mokymus tik „gyvai“, matydama žmonių reakcijas, veido mimiką ar komentarus. Taip iš karto matosi, kam reikia paaiškinti detaliau, ką padrąsinti dar kartą pabandyti, o kam skirti papildomų užduočių. Tas grįžtamojo ryšio apribojimas nuotoliniuose mokymuose man ir buvo didžiausias iššūkis“, – atvirauja Lina Rutkauskienė, Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos lektorė.

Tokių nuotolinių mokymų lektorių kaip Lina, visoje Lietuvoje yra 120. Šiuo metu yra siūloma dešimt skirtingų skaitmeninio raštingumo temų. Pačios populiariausios programos nuotoliniu būdu išlieka „Pristatymų rengimas“, „Dokumentų kūrimas internete ir dalijimasis su kitais“, „Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis“ bei „Būkime saugūs internete“. Programų aprašymus galima rasti paspaudus šią nuorodą: https://www.prisijungusi.lt/mokymai/norintiems-pagilinti-zinias/.

 

Nuo birželio 1 d. Vyriausybei sušvelninus karantino sąlygas, skaitmeninio raštingumo mokymai vėl bus organizuojami tiesioginiu būdu viešosiose bibliotekose, užtikrinsiančiose saugią mokymosi aplinką mokymų dalyviams.

Kviečiame ir Jus registruotis į tiesioginius bei nuotolinius skaitmeninio raštingumo mokymus telefonu 8 620 20 961 arba e. paštu mokymai@vipt.lt.

Organizatorių inf.

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą