9 dienų eksperimentas: dabar tiksliai žinau, ką daryti, kad gėlės ilgai nevystų

Moterys yra išbandžiusios pačius įvairiausius būdus, kaip prailginti jau nuskintų gėlių gyvavimą. Vienos įsitikinusios, kad tai, kiek gėlės nevys, priklauso nuo į vandenį dedamų priedų. Kitos reguliariai patrumpina kotus.

Vienas videotinklaraštininkas, žinomas It`s Maxim vardu, praktiškai išbandė visus būdus gėlių gyvavimui pratęsti, kiek tik jam pavyko nugirsti. Paaiškėjo, kad daugelis priemonių – niekam tikusios, tačiau vienas būdas padarė tikrą stebuklą.

Videotinklaraštininkas skintas gėles merkė vandenyje su soda, aspirinu, actu, kalio permanganatu. Kad to nebūtų per maža, It`s Maxim į vandenį primaišė arbatos, „Coca-cola“ gėrimo, kituose induose – „Fantos“, „Sprite“, energetinių gėrimų. Bandė vyras gėles merkti ir į degtinę, ir į šampaną. Tiems, kurie netiki namudinėmis priemonėmis, jis išmėgino ir skirtingų kainų specialiai gėlėms skirtus cheminius preparatus.

Eksperimentas truko devynias dienas. Per tą laiką daugelis gėlių nuvyto. Pirmieji nugeibo tie augalai, kurių vandenyje buvo kalio permanganato, aliejaus ar arbatos. Į šias priemones pamerkti augalai neištvėrė nė 12 valandų.

Į alkoholį pamerkti augalai išsilaikė kiek ilgiau. Gėlės išliko šviežios, bet, jei augalas buvo pamerktas į degtinę ar šampaną, lapeliai nuvyto. Tokie pokyčiai įvyko per parą. Paaiškėjo, kad pats kenksmingiausias rožėms – vandens ir sodos mišinys: tiek stiebas, tiek lapai gana greitai ėmė juoduoti, rašo novate.ru.

Rožė vandenyje su aspirinu ketvirtą dieną neišlaikė bandymo ir nuvyto. Beje, vandenyje be priemaišų stovėjusios rožės, kurių galiukus videotinklaraštininkas kasdien patrumpindavo, taip pat ištverme nepasižymėjo.

O štai ilgiausiai – devynias dienas – gėlės žiedas išsilaikė specialiose priemonėse gėlėms bei...limonade „Sprite“. It`s Maxim pastebėjo, kad specialių priemonių kaina neturėjo jokios įtakos: tiek į pigesnes, tiek į brangesnes pamerktos gėlės išsilaikė beveik tiek pat.

Vis dėlto gražiausiai atrodė ta rožė, kurios į gryną vandenį buvo pamerktas ne tik kotelis, bet ir dalis žiedo.


Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą