Timberland – medkirčių stilius, užkariavęs pasaulį

Drabužių ir avalynės prekės ženklas Timberland šiandien yra vienas garsiausių pasaulyje. Jų aprangą ir batus mielai renkasi visų kartų žmonės, ieškantys patogumo, kokybės ir unikalaus stiliaus. Išgarsėjusi savo neperšlampamais geltonais auliniais batais, Timberland savo pirmuosius žingsnius žengė dar 1952 metais, kai kompanijos įkūrėjas Nathanas Swartzas suprato, kad gali klientams pasiūlyti naują ir išskirtinį produktą.

Kaip viskas vyko? Skaitykite toliau ir susipažinkite su įkvepiančia ir labai įdomia Timberland prekės ženklo istorija.

Timberland istorija

Timberland istorija pietų Bostone prasidėjo gana kukliai. Tiesa, tuo metu kompanija dar vadinosi Abington Shoe Company.

Savo batsiuvio karjerą Nathanas Schwartzas, kurio šeima į JAV emigravo prieš Pirmąjį Pasaulinį karą, pradėjo dar 1928-aisiais, tęsdamas ilgaamžę šeimos tradiciją. Jis buvo jau ketvirtos kartos batsiuvys.

Abington Shoe Company, įkurta 1933 m., buvo Nathano kaimynystėje. Vyrą visada traukė šis verslas, tad 1952 m. jis įsigijo 50% kompanijos, o praėjus trejiems metams išsipirko ją visą ir į verslą įtraukė ir sūnus Hermaną ir Sidney.

Greitas augimas

Įmonė augo greitai ir stabiliai ir Nathanas, norėdamas dar pagreitinti gamybos procesą bei sumažinti išlaidas, pradėjo ieškoti alternatyvos rankomis siuvamiems batams. Tai padaryti jis norėjo išlaikydamas aukštą batų kokybę, o jo bandymai bei eksperimentai nuvedė prie liejimo įpurškimu – proceso, kuriuo buvo galima daug greičiau suformuoti ir priklijuoti bato padą prie viršutinės dalies.

Šis atradimas ne tik pagreitino gamybą, bet ir padarė batus daug atsparesniais vandeniui nei bet kuri kita avalynė rinkoje.

Naujosios Anglijos valstija, kurioje ir buvo šeimos verslas, pasižymi drėgnu, lietingu oru rudenį ir žiemą bei karštomis vasaromis. Šioje valstijoje tuo metu viena populiariausių profesijų buvo medkirtys, kuriems labai svarbi visoms oro sąlygoms atspari avalynė. Ji turi būti nepralaidi vandeniui bei tvirta ir apsauganti nuo sužalojimų.

Pats Nathanas atsistatydino 1968 m., tad 1973 m. jau jo sūnus Hermanas sukūrė tobulai darbininkams tinkančius neprašlampamus batus, kuriuos pavadino Timberland (timber angliškai reiškia medieną). Tai buvo pirmieji aukštos kokybės masiškai gaminami vandeniui atsparūs batai pasaulyje, o 1978 m. ir visa kompanija įgavo tą patį pavadinimą.

Ši naujovė išgarsino kompaniją ir paspartino jos kelią į sėkmę ir pripažinimą visame pasaulyje.

Rimtas požiūris

Viena iš priežasčių, kodėl Timberland batai apskirtai buvo sukurti yra itin rimtas kompanijos požiūris į gamybos ir testavimo procesus. Kuriant batus į kiekvieną žingsnį kreiptas didelis dėmesys, pvz. sakoma, kad pirmaisiais metais batus palikdavo drėgnoje aplinkoje per naktį ir ryte tikrindavo, ar jie neperšlapo.

Žinoma, bėgant metams ir keičiantis technologijoms, gamybos ir testavimo būdai tobulėjo bei keitėsi, tačiau visuomet svarbiausia buvo užtikrinti batų patvarumą ir nepralaidumą vandeniui.  

Dėl tokios aukštos kokybės batus labai pamėgo ir pirko darbininkai ir 1985 m. jau buvo parduota milijonas porų. Tačiau, nors tai ir didelis skaičius, jis buvo tik pati pradžia. Aštuntasis ir devintasis dešimtmečiai buvo vieni svarbiausių kompanijos augimui.

1986 m. atsistatydinus Hermanui, Timberland įsigijo brolis Sidney ir įmonę jau po metų pavertė akcine bendrove. Prie kolekcijos pridėti drabužiai bei aksesuarai ir atėjus 2000 m. Timberland apyvarta siekė apie milijardą dolerių.

Kultūrinis reiškinys

Timberland padidino savo gaminamų produktų kiekį, į asortimentą įtraukė kasdieninius batus, drabužius bei pradėjo plėstis globaliai. Šie batai tapo itin madingais Italijoje, o vėliau paplito ir po visą Europą.

Nors ankstyvaisiais metais Timberland batai daugiausiai buvo pamėgti ir avimi darbo klasės žmonių, dirbusių šaltuose ir atšiaurioje aplinkoje, prie jų populiarumo labai prisidėjo ir muzikos bei mados pasaulis.

Tai gerokai nustebino net pačius Timberland darbuotojus, kai devintajame dešimtmetyje jie pastebėjo išaugusius pardavimus ir vėliau suprato, kad tai įvyko būtent dėl hip hopo. 

Šie darbininkų batai labai patiko Niujorko gatvėse gyvenimą leidusiems chuliganams ir reperiams, tokiems kaip Biggie, Nas, Jay Z ir kitiems. Jie ne tik nešiojo šiuos batus, bet ir apie juos dainavo. Timberland tapo tarsi maišto simboliu, o kuo daugiau populiarėjo repas, tuo daugiau populiarėjo ir batai. 

Devintasis dešimtmetis iš tiesų buvo pokyčių metas madoje ir kultūroje, nes darbininkų klasės mada (jei galima taip pavadinti darbinius drabužius) tapo pastebėta jaunimo ir subkultūrų. Manoma, kad dėvėdami Timberland batus muzikantai, o vėliau ir kitos įžymybės norėjo parodyti, kad sėkmę pasiekė sunkiai dirbdami ir kad yra nenutolę nuo paprastų žmonių.  

Koks buvo populiariausias Timberland modelis? Žinoma, kad Timberland 6 inch – šią Timberland avalynę turėjo tiek muzikos, tiek kino, tiek mados elitas. Na, o ką avi žvaigždės, tą kopijuoti nori ir jų gerbėjai.

Stilius visai šeimai

Timberland batai suvienijo skirtingas klases, rases ir tapo būtinybe kiekvieno spintoje. Batus avėjo ir vidutinio amžiaus vyrai darbininkai, ir jauni Bruklino reperiai, ir Holivudo žvaigždutės.

Batų populiarumas bėgant laikui ne tik nemažėjo, bet ir augo. Prie to nemažai prisidėjo ir šiandien vis dar besitęsianti retro mada ir nostalgija aštuntajam bei devintajam dešimtmečiams.  

2011 m.  Sidney sūnus Jeffrey pardavė Timberland VF Korporacijai, valdančiai tokius prekės ženklus The North Face, Dickies, Vans, kuri sugebėjo pasiekti dar daugiau rinkų ir gersnių rezultatų.

Šiandien Timberland avalynė turi ką pasiūlyti visai šeimai. Timberland moterims siūlo patogius batelius su aukštesniais kulnais bei žemakulnius, kuriuos galima derinti ir prie džinsų, ir prie sijonų, ir keliaujant kalnuose.

Timberland vyrams linija taip pat gausi įvairiausių modelių, pradedant klasikiniais auliniais batais ir baigiant vasarai puikiai tinkančiais rudos odos mokasinais. Mėgstate sportinį stilių? Jokų problemų – Timberland turi ir puikių kedų.

Žygio batai, žieminiai auliniai, sportiniai sportbačiai, klasikiniai pusbačiai, espadrilės iš zomšos, odos, įvairiausiomis spalvomis, žemais ir aukštais aulais - visi Timberland batai patogūs ir itin kokybiški

Nepamiršti ir mažieji žygeiviai. Timberland vaikams yra itin patogūs ir šilti, puikiai tiksiantys įvairiems metų laikams. Galėsite nebesijaudinti, kad jūsų mažyliai sušals ar sušlaps žaisdami žiemą sniege ar lyjant lietui. O ko daugiau nori kiekviena mama ar tėtis?

Visoms progoms

Akivaizdu, kad Timberland mėgsta visi – nuo patogumo ieškančių vyrų, iki madą akylai sekančių įžymybių, muzikantų ir mados blogerių.

Ir kaip gi kitaip. Šie batai puikiai tinka visoms gyvenimo situacijoms, ar tai būtų žygiai kalnuose, pasivaikščiojimai miškuose, ar vakarai leidžiami mieste. Patogumas ir stilius eina koja kojon ir padeda sukurti savo unikalų įvaizdį.

Derinti Timberland taip pat labai paprasta – galite juos avėti prie džinsų, kelnių, šortų sijonų, suknelių. Nebijokite eksperimentuoti ir išbandyti net ir neįprasčiausias kombinacijas – taip atrasite tai, kas jums tiks ir patiks labiausiai.

Platų Timberland asortimentą rasite SIL parduotuvėje Kauno miesto centre – V. Putvinskio g. 50A bei SIL.lt elektroninėje parduotuvėje, tad nieko nebelaukite ir išsirinkite sau tinkamiausius batus.

UAB Fortis Media informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą