„Aš nepradingsiu lyg bedalis“

Rašyti vaikams – tai rašyti širdimi. Vaikai, kaip niekas kitas jaučia gėrį, grožį, meilę... Dėsninga, jog vienų rašytojų bei poetų kūrybą vaikai skaito, moka mintinai, kitų – perskaito ir užmiršta arba net neskaito. Vienas skaitomiausių vaikų poetų Anzelmo Matučio 95-ąsias gimimo metines minėjo Alytaus rajono viešosios bibliotekos Pivašiūnų filialas.

Poeto jubiliejaus proga Pivašiūnų bibliotekoje parengta spaudinių paroda, kurią pristatė vyresn. bibliotekininkė. Ji papasakojo apie poeto kūrybą, pasidžiaugė, jog teko garbė gyvai matyti poetą, turi jo autografą knygoje. Parodoje tik dalis A. Matučio kūrybos knygų, nes jų išleista daugiau kaip 30, dalis jų jau „suskaitytos“.

Pivašiūnų gimnazijos ketvirtokai, vadovaujami mokytojos Rimos Zajančkauskienės, rado sau mielų eilėraščių ir su malonumu juos skaitė. Pamokantį „Tuoj ir rytoj“ eilėraštį raiškiai perskaitė ir mokytoja. Vaikai taip pat dalijosi įspūdžiais apie neseniai aplankytą A.Matučio namą-muziejų. Tie, kurie nebuvo skaitę jo eilėraščių, pasiėmė po knygelę paskaityti namuose, kad geriau susipažintų su šio Dzūkijos vaikų poeto kūryba.

 

Alytaus rajono viešosios bibliotekos Pivašiūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė Marytė Burneikienė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą