Pasitikime Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį pasipuošę!


Po keleto savaičių Lietuva minės Valstybės atkūrimo šimtmetį. Alytaus miesto savivaldybė kviečia gyventojus, įmones, įstaigas ir organizacijas šios istorinės sukakties proga ant pastatų iškelti Lietuvos vėliavą ar kitais tautiniais akcentais papuošti įstaigas, individualius ar daugiabučius namus.
„Vasario 16 d. Lietuva minės Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Tai yra labai svarbi mūsų istorijos dalis, kurios įvykių liudininkai esame mes. Manau, kad kiekvienai šeimai yra garbės reikalas turėti po savo trispalvę. Ją, nepriklausomai nuo to, kaip pasisuks istorijos ratas, paliksime savo vaikams, anūkams. Gal ir šiandien kažkas turi iš Nepriklausomybės laikų likusią trispalvę kaip relikviją, tad ar negalėtų ir Šimtmečio proga įsigyta Lietuvos vėliava kaip relikvija likti ateities kartoms“, – sako Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Valė Gibienė.
Artėjančio Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga šventiniu akcentu – 30 metrų ilgio tautine juosta – planuojama papuošti ir Alytaus Rotušės aikštę. Ji turėtų būti pritvirtinta prie specialaus 10 metrų aukščio stiebo. Juostai austi planuojama panaudoti specialų konstrukcinį tinklą. Konstrukcijos apatinėje dalyje aplink stiebą turėtų būti sumontuotas apvalus suoliukas, ant kurio prisėdę alytiškiai galėtų nusifotografuoti.
Tautinė juosta Rotušės aikštę puoš beveik visus metus, o laikui bėgant šioje aikštėje turėtų atsirasti ir daugiau su istorine Lietuvos sukaktimi susijusių šventinių akcentų. Lapkričio pabaigoje – gruodžio mėnesio pradžioje tautinės juostos vietoje tradiciškai bus pastatyta Alytaus miesto eglutė.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą