Solfedžio galvosūkių popietė

Galvosūkių sprendimas nuo senų laikų yra gerai žinomas kaip pati efektyviausia protinė mankšta, kuri stimuliuoja smegenų veiklą. Tai patys geriausi vaistai, vitaminai, norint pagerinti atmintį. Galvosūkiai teikia ne tik didelę naudą sveikatai, lavina protą skatina greičiau mąstyti įsiminti, bet tai yra ir tobulas laiko praleidimo būdas šiuolaikiniame technologijų, komunikacijos pasaulyje.

Labai džiugu, kad dabartinis jaunimas, padeda mokytojams galvoti kaip būtų galima paįvairinti solfedžio pamokas ir drauge su mokytojais aktyviai imasi jas tobulinti.

Šių metų vasario 8 d. dvi Alytaus muzikos mokyklos 5 kl. mokinės Bernadeta Bundzaitė ir Vakarė Freitakaitė kartu su teorinių disciplinų mokytoja Oksana Vaškyte surengė netradicinę, mokinius motyvuojančią pamoką − solfedžio galvosūkių popietę, kurioje galėtų dalyvauti ir kitų klasių mokiniai. Pagrindinis šios popietės tikslas − pabūti visiems drauge, smagiai praleisti laiką patikrinti savo žinias.

Popietėje dalyvavo 5-6 kl. mokiniai, kuriuos parengė mokytojos Alytė Vitkauskienė, Jolanta Sabonienė ir Oksana Vaškytė. Mokiniai dalyvavo trijose rungtyse. Pirmoji rungtis buvo skirta klausos lavinimui – intervalų klausymas; antroji – teorinės dalies užduočių sprendimas, kuriai buvo duotas 20 minučų laiko terminas; ir trečioji − pati smagiausia užduotis. Mokiniai, suskirstyti grupėse, sprendė kryžiažodžius. Vienam klausimui buvo skiriamas 45 sekundės. Susumavus galutinius balus 1-ąją vietą laimėjo Viltė Maselskaitė, 2-ąją − Gerda Brazaitė ir 3-ąją − Amelija Ažnaitė.

Teorinių disciplinų mokytoja Oksana Vaškytė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą