Lazdijai jau švenčia - švęskime kartu

Minint Valstybės 100  metų jubiliejų Lietuvos Respublikos pasienyje, ties įvažiavimu į Lenkijos Respubliką, mūsų rajono savivaldybės iniciatyva iškilmingai  iškeltos keturios vėliavos – Europos Sąjungos, Lietuvos istorinė, Lietuvos trispalvė ir Lazdijų rajono savivaldybės. Idėja  iškelti vėliavas tokia iškilminga proga gimė dėl to, jog  ilgus metus ties Lietuvos – Lenkijos siena nebuvo jokio valstybės atributo, žyminčio, jog nuo čia prasideda Lietuva.  Nuo šiol keturios vėliavos sveikins visus, atvykstančius į Lietuvą per Lenkiją. Jos, ragindamos sugrįžti į Tėvynę, plevėsuos ir tiems, kurie laikinai iš Lietuvos išvyksta.

Į vėliavų pakėlimo ceremoniją ir pasveikinti Lazdijų savivaldybės su Lietuvos 100 – uoju gimtadieniu atvyko Lietuvos Respublikos konsulas Seinuose Vaclav Stankevič, Pusko valsčiaus viršaitis Vytautas Liškauskas, Seinų burmistras Arkadiusz Adam Nowalski, Gibų valsčiaus viršaitis Jan Kramnicz, Kalvarijos savivaldybės meras Vincas Plikaitis, VSAT Varėnos rinktinės vadas Vytautas Ižganaitis, Varėnos rinktinės pasieniečiai.

Renginys pradėtas Lietuvos Respublikos himnu. Savo kalboje Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis pristatė šios akcijos idėją, pasveikino visus su artėjančia švente bei dėkojo svečiams iš Lenkijos, kurie yra ne tik puikūs kaimynai, bet ir patikimi partneriai vykdant Europos Sąjungos lėšomis finansuojamus projektus. Šių projektų dėka kuriamas geresnis gyvenimas Lietuvos ir Lenkijos žmonėms. Jis sakė, jog per 100 metų Lietuvai teko pergyventi įvairių istorinių įvykių, tame tarpe ir 50 metų okupaciją. Tačiau visą šį laiką mūsų seneliai, tėvai, o ir mes tikėjome Lietuvos Nepriklausomybe. Meras, stovėdamas prie šių, dabar jau simbolinių Lietuvos vartų į Europą, kvietė visus sugrįžti į Lietuvą ne tik švęsti, bet ir prisidėti prie Valstybės kūrimo. Lietuvos Respublikos konsulas Seinuose Vaclav Stankevič ne tik Lietuvą, bet ir Lenkijos Valstybę pasveikino su 100 metų jubiliejumi. Jis dėkojo Lazdijų rajono savivaldybės merui Artūrui Margeliui už gražų bendradarbiavimą su partneriais Lenkijoje, nes kuo daugiau gerų kaimynų, tuo stipresnė valstybė. Galimybe turėti kaimynystėje laisvą nepriklausomą kaimynę Lietuvą kalbėdami džiaugėsi Lenkijos Respublikos Punsko valsčiaus viršaitis Vytautas Liškauskas bei Seinų burmistras Arkadiusz Adam Nowalski.

Vėliau renginys persikėlė į Lazdijų rajono savivaldybės posėdžių salę, kurioje vyko konferencija „Pasienio regiono funkcinė zona – regiono vystymo įrankis“.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą