Alytaus jaunimo centre nuvilnijo Alytaus miesto, rajono ir užsienio lietuvių ikimokyklinio amžiaus vaikų raiškos festivalis „Lietuvos valstybingumo 100-metis“

Kovo 8 d. 11 val. Alytaus jaunimo centro (AJC) didžiojoje salėje vyko Alytaus miesto, rajono ir užsienio lietuvių ikimokyklinio amžiaus vaikų raiškos festivalis „Lietuvos valstybingumo 100-metis". Šio festivalio idėjos autorė, renginio vedėja bei organizatorė AJC vokalinės studijos „Boružėlė" choreografijos mokytoja ir Alytaus lopšelio-darželio „Pasaka" meninio ugdymo pedagogė-metodininkė Aušra Marcinkevičienė.

Alytaus jaunimo centro fojė festivalio dalyvius ir svečius pasitiko dainų ir šokių ansamblis „Tarškutis" su savo pačiais mažiausiais ir jau ūgtelėjusiais ugdytiniais.

„Aš myliu Lietuvą, nes galiu didžiuotis jos istorija, gyventi kupinoje iššūkių jos dabartyje ir tikiu jos šviesia ateitimi. Nes čia graži žalia gamta, gražūs miestai, joje labai daug ežerų ir upių, miškų ir pievų su žydinčiomis gėlėmis ir skraidančiais drugeliais", – tokiais žodžiais festivalį pradėjo jo vedėjos – AJC vokalinės studijos „Boružėlė" 5 metų ugdytinė Arnita Klimaitė ir jos mokytoja A. Marcinkevičienė. Visi dalyviai ir žiūrovai giedojo Lietuvos valstybės himną su vėliavėlėmis rankose.

Šio festivalio organizatorė sukvietė 100 vaikų iš Seinų „Žiburio" darželio, Alytaus miesto darželių „Pasaka" (A. Marcinkevičienė), „Girinukas" (R. Vaickelionytė-Zenevičienė), „Vyturėlis" (M. Zorubienė), Alytaus rajono Miroslavo darželio (J. Valvonienė) ir AJC ikimokyklinio amžiaus ugdytinius, lankančius vokalinę studiją „Boružėlė" (R. Remeikienė, A. Marcinkevičienė), dainų ir šokių ansamblį „Tarškutis" (L. Moisejenka ir R. Moisejenkienė), Alytaus šokių studijos „Aušrinė" mažuosius šokėjus (S. Bujanauskaitė, A. Saulevičiūtė). Šio festivalio metu projektinėje lentoje buvo rodomi interaktyvūs sveikinimai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-čio proga iš Čikagos lituanistinės mokyklos, Islandijos lietuvių mokyklos „Trys spalvos", Švedijos Stokholmo lituanistinės mokyklos, Anglijos lituanistinės etnokultūros ir dramos mokyklos „Bitė" ir iš Austrijos lituanistinės mokyklos „Ąžuoliukas".

Lietuvos Respublikos Seimo nario R. Šarknicko padėjėjos Skaistė Ulčickaitė ir Dovilė Šinkariukienė pasveikino visus festivalio dalyvius ir svečius, įteikė Seimo nario padėkas rėmėjams bei organizatorei, Alytaus jaunimo centrui.

Festivalyje aidėjo vaikų dainos, dzūkiška kalbelė, eilės, šokiai ir vaikų juokas. Fotografavomės bendrai nuotraukai, stojome į skaičių 100-tas su Lietuvos spalvų balionais. AJC fojė dalyviai ir svečiai galėjo nusifotografuoti prie „Lietuvai 100" sienelės bei apžiūrėti AJC dailės ir keramikos „Vingiorykštė" ugdytinių parodą. Alytaus jaunimo centro direktorė Jūratė Treigienė įteikė kiekvienam dalyviui ir vadovui, rėmėjams, ugdytinių tėvams padėkas. Taip pat kiekvienam dalyviui padovanojo po širdelę dekoratyvinis pav.. Salė buvo papuošta balionais, renginio pabaigoje vaikų laukė staigmena – konfeti.

Renginio organizatorė nuoširdų ačiū taria gausiam būriui rėmėjų:

„Norfos" paramos ir labdaros fondui, Vilkyškių pieninei – firminei parduotuvei Alytuje,

„ALTreklamai", kepyklėlei „Rixa", „Linomai" ir „Auksai", „Vita Baltic International", Gitanos tortų ir saldumynų įmonės savininkei, „Buratino slėptuvei", VIVI, salonui „Gėlių sala", batutų centrui Alytuje „Jump 4 fun", Alytaus „Europe Direct" informaciniam centrui, Alytaus turizmo informacijos centrui, „Saldymečiui", žaidimų kambariui „Bubas" ir Kęstučiui Krivui.

Nuoširdžiai dėkojame Alytaus jaunimo centro bendruomenei, vokalinės studijos „Boružėlė" choreografijos mokytojai Aušrai Marcinkevičienei ir vokalo mokytojai ekspertei Raimondai Remeikienei, tėveliams už bendradarbiavimą, buvusiai vokalinės studijos „Boružėlė" ugdytinei Ramintai Remeikaitei už afišų ir padėkų sumaketavimą.

Festivalio dalyvių tėvai

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą