ASPC bendruomenė šventė Velykas

Alytaus miesto socialinių paslaugų centre kovo 28 d. vyko šeimų popietė „Atrieda, atrieda Velykos". Joje dalyvavo neįgaliųjų ir vaikų dienos centrų lankytojai, jų šeimos nariai bei socialinių paslaugų centro darbuotojai.

Į šventę susirinkusius tėvus ir vaikus artėjančių švenčių proga pasveikino Velykų bobutė, ji dalyvius supažindino su Šv. Velykų papročiais, tradicijomis.

Svečiai buvo pakviesti pasiskirstyti grupėmis ir dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse. Pirmoji grupė buvo pakviesta gaminti velykinį pyragą. Dalyviai nekantraudami pasiskirstė veikla ir kibo į darbus. Ruošiant tešlą visi dalijosi savo kepamais pyragais, o kiti itin domėjosi šio kepamo pyrago receptu, minėjo, kad šį skanėstą bandys kepti ir namuose.

Didelį įspūdį dalyviams paliko ir margučių marginimo vašku technika, simbolika, spalvų ir raštų prasmė bei įvairovė. Dauguma dar nebuvo mėginę taip dekoruoti kiaušinių, tad kiekvienas džiaugėsi savo puoštu margučiu.

Likusieji mokėsi dekoravimo subtilybių šventiniam Velykų stalui papuošti. Popietės dalyviai nustebo, pamatę, kad visai nesudėtingas servetėlių derinys, šakų puokštė ar kiek padekoruotas karpinys gali sukurti įspūdingą reginį ant šventinio stalo.

Po kūrybinių dirbtuvių, susėdę prie išpuošto velykinio stalo, renginio dalyviai vaišinosi arbata, ragavo ką tik iškepto pyrago, gėrėjosi margučių grožiu.

Velykų bobutė vaikučius ir jų tėvelius pakvietė išeiti į kiemą ir praleisti laiką žaidžiant velykinius žaidimus. Laimėtojai apdovanoti prizais ir siurprizais, pralaimėjusių nebuvo.

Renginio dalyvius lydėjo pavasariška nuotaika, visi džiaugėsi jaukiu pasibuvimu, gėrėjosi gautais kūrybinės veiklos rezultatais.

Neįgaliųjų dienos centro lankytojams Velykų papročius bei tradicijas pristatė užimtumo specialistė Dalia Akulinienė, o kiaušinių marginimo paslapčių mokė socialinio darbuotojo padėjėjos Milita Jeruševičienė ir Rasa Skidzevičienė.

Velykų šventę tėvams ir vaikams organizavo socialinės darbuotojos Inga Remeikienė, Rima Bertašienė, Samanta Zamblauskaitė ir Jolita Valentienė.

Su artėjančiomis Šv. Velykomis!

Alytaus miesto socialinių paslaugų informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą