Lazdijų rajono savivaldybės jaunimo metų apdovanojimai: įspūdingai, spalvingai ir garsiai

Lazdijų miesto parke, minint Lazdijų miesto savivaldos 421-ąjį gimtadienį, buvo išdalinti Jaunimo metų apdovanojimai už 2017-uosius metus. Šiuose Lazdijų rajono savivaldybės organizuojamuose apdovanojimuose  kiekvienas jaunasis lazdijietis turėjo galimybę tapti nominacijų „Metų Lazdijų vardo garsintojas“, “Metų rėmėjas“, „Metų organizacija“,“ Metų kūrybiška siela“, „Metų sportininku“, „Metų visuomenininkas“ ir „Metų verslininkas“ laureatu. Renginys buvo kupinas motyvuojančių istorijų, patarimų, linkėjimų Lazdijų rajono jaunimui ir įspūdingų pasirodymų.

Visus renginio dalyvius pasveikino Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, kuris įteikė pirmąjį apdovanojimą „Metų Lazdijų vardo garsintojas“. 2017 metais Lazdijų vardą Lietuvoje ir Europoje garsinusi Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos aištoko komanda į mokyklą parnešė būtent šį titulą. Už neišsenkančią pagalbą Lazdijų rajono jaunimui verslininkai Cimakauskai tapo nominacijos „Metų rėmėjai“ nugalėtojais.

Į Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnaziją dar vienas apdovanojimas iškeliavo šios gimnazijos mokinių tarybos dėka – ji tapo „Metų organizacija“. Kūrybiškiausiojo titulą šiais metais pelnė meninės raiškos studijos „Macinga“ narys Einoras Kelmelis. „Metų sportininke“ pripažinta Žaneta Valiulytė, kuri visus pribloškė savo pasiekimais štangos spaudimo, jėgos trikovės turnyre bei jėgos trikovės čempionate.

„Metų visuomenininke“ tapo visur ir visuomet aktyvi Eglė Jarmalaitė, o Mantas Gervelis kartu su visame Lazdijų rajone išpopuliarėjusiomis „Pinčiuko baidarėmis“ sau „parsiplukdė“ metų verslininko titulą.

Renginyje savo savanorystės ir kelionių istorijomis pasidalino Karolina Kardokaitė, kuri papasakojo apie gyvenimą tolimojoje Kinijoje, ir Irutė Gudebskaitė, ilgai savanoriavusi Turkijoje, tačiau ne kurortinėje jos dalyje, o toje, kurioje gyvenimas yra daug sunkesnis.

Broliai Algirdas ir Remigijus Gataveckai kartu su parke buvusiais žiūrovais gimtadienio proga nutapė dovaną Lazdijams, kuri puoš mūsų jaunimo centrą ir papasakojo apie savo gyvenimo kelią, kuris padėjo atrasti dailę ir tapybą. Lazdijietis Modestas Žukauskas drąsiai su visais pasidalino, ką jam reiškia Lazdijai ir ką kiekvienas iš mūsų galime čia nuveikti.

Apdovanojimus palydėjo iš Alytaus atvykusių merginų šokių grupės ir šokėjo Lukas Burbos pasirodymai,  Lazdijų meno mokyklos Choreografijos skyriaus merginų atliekami šokiai bei Veisiejų filialo akordeonistų ansamblio muzika.Tačiau pats įspūdingiausias vakaro momentas – grupės „G&G Sindikatas“ koncertas, kuris sudrebino jaunimą savo repo muzika. Šią neeilinę dovaną Lazdijų krašto jaunimui dovanojo Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis.

Jaunieji lazdijiečiai už šį nuostabų renginį ir reginį dėkojo Lazdijų rajono savivaldybei bei jaunajai aktyvistei Deimantei Savukynaitei ir jos suburtai savanorių komandai. Tikimės, kad jau tradicija tapęs renginys nebus užmirštas, o kitais metais įvairiose kategorijose nestigs nominantų, kurie savo prasminga veikla pasieks puikių asmeninių rezultatų bei garsins gimtąjį Lazdijų kraštą.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą