Ministro Pirmininko sveikinimas Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos proga

Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius gavo alytiškiams skirtą Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio sveikinimą Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos proga.

„Šiandien prisimindami sudėtingą, krauju aplaistytą kelią į Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, dėkojame narsiems kovotojams. Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena – iškili, prasminga ir didinga šventė. Vienas paskutiniųjų Lietuvos partizanų Juozas Streikus-Stumbras kalbėjo: „Galingi ir ginkluoti jūs visi lietuvių tautai paskelbėte nuosprendį. Tačiau jums niekada nepavyks nužudyti mūsų meilės Lietuvai. Susidorosite su manimi, bet Lietuva bus laisva. Mūsų kova nebus veltui. Jokia jėga jums nepavyks paverkti lietuvio dvasios." Sovietų teisme dvi valandas skambėjusi partizano kalba šiandien švenčia tiesios triumfą, kurio liudininkai esame mes visi. Šie drąsūs ir didingi žodžiai, persmelkti žūtbūtinės kovos skausmo ir liūdesio dėl prarastų gyvybių – miško brolių dovana mums ir mūsų vaikams. Dovana, įkvepianti ne tik ginti savo žemę, saugoti iškovotą laisvę, vertinti tai, ką sukūrė mūsų protėviai, bet ir drąsiai priešintis valstybingumo griovėjams.
Šiandien mūsų kariai remiasi skaudžia istorine partizanų atmintimi. Suvokime ir mes savo atsakomybę prieš ateities kartas. Mūsų kariuomenei stiprybės suteikia visuomenės pasitikėjimas ir didelis strateginių siekių palaikymas. Be stiprios kariuomenės, nebus stiprios valstybės. Esame ir būsime nenugalimi, tik laikydamiesi vienybės, tik kartu saugodami, gindami ir kurdami Tėvynę. Nuoširdžiai sveikinu visus Lietuvos žmonės su Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena. Saugokime, mylėkime ir branginkime Lietuvos laisvė!" – rašoma Ministro Pirmininko sveikinimo laiške.

Alytaus miesto savivaldybės  informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą