„Tarškutis“ vasarą pasitiko su koncertų lietumi

 

Gegužės 30 dieną jaunimo centro didžiojoje salėje skambėjo pačios gražiausios melodijos, šokėjai atliko naujausius šokius, kartu su vaikais šoko ir tėvelių šokių kolektyvas. Renginiu „Pasitinkame vasarą su šeima“ prasidėjo dainų ir šokių ansamblio „Tarškutis“ koncertų maratonas, kuris tęsis iki rudens.
Jau gegužės 31 dieną visi ansambliečiai skubėjome į miesto teatro didžiosios salės sceną, kur koncertavome drauge su visais miesto kolektyvais, praėjusiais atrankas dalyvauti Lietuvos 100-mečio dainų šventėje „Vardan tos...“ . Mūsų ansamblio šokėjai atliko šokius „Piemenų siuita“, „Kraičio drobelės“, o šokiui „Malūnėlis“ akomponavo muzikos mokyklos liaudies instrumentų orkestras. Liaudiškos muzikos kapelos muzikantai drauge su muzikos mokyklos ir liaudies meno studijos „Dainava“ muzikantais, diriguojant Rimai Moisejenkienei, griežė „Liaudišką valsą“ ir „Vestuvinę Tado Blindos polką“. Labai visus nuliūdino tai, kad scenoje koncertavo keli šimtai dalyvių, o salėje sėdėjo vos keletas žiūrovų. Tiesą sakant, tai pirmas kartas, kai teko koncertuoti keliems užklydusiems tėveliams.
Daug daugiau žiūrovų ir dalyvių sutikome birželio 1-ąją dieną atnaujintame Lazdijų kultūros centre, kur vyko respublikinis liaudiško smuikavimo konkursas „Griežkit, skripkos 2018“. Mūsų atvyko net 16 jaunųjų smuikininkų (Ineta Pikūnaitė, Svaja Romanovaitė, Gabija Čepononytė, Gabrielė Bartkutė, Akvilė Glušokaitė, Kamilė Micutaitė, Nojus Nedzinskas, Gabija Skripkaitė, Kamilė Micutaitė, Lilė Dumbliauskaitė, Liucija Dumbliauskaitė, Patricija Ivanauskaitė, Rusnė Juškevičiūtė, Ema Kašėtaitė, Deina Radzevičiūtė, Milėja Vitaitė), 3 cimbolininkės Danielė Svinkūnaitė, , Ema Malinauskaitė ir Emilija Bubelytė , basetlininkė Edita Kazlauskaitė ir liaudišką būgną mušanti Milda Brūzgaitė. Solistų kategorijoje Svaja Romanovaitė laimėjo 2-ąją vietą ir 100 eurų piniginį prizą, o vaikų ansamblių kategorijoje „Tarškučio“ muzikantai laimėjo taip pat 2-ąją vietą ir 100 eurų piniginį prizą. Pasibaigus konkursui ir pasivaišinus dzūkišku kugeliu skubėjome į „Pasienio fiestos“ sceną. Ten drauge su visais konkurse dalyvavusiais muzikantais griežėme „Dzūkų polką“, vadovaujant komisijos narei LMTA profesorei Gailai Kirdienei ir vieni atlikome vadovų sukurtą „Šokliukę“.
Šiek tiek pailsėję ir vis dar pilni jaunatviško entuziazmo ir energijos birželio 2-osios ankstyvą rytą išvykome atstovauti lietuviškojo meno į Gardiną, kur vyko tautinių mažumų kultūros festivalis. Lietuviškame kiemelyje drauge su liaudies meno studija „Dainava“ linksminome gausiai susirinkusius žiūrovus.
Entuziastingai pradėję vasarą neketiname sustoti. Jau šį ketvirtadienį jaunimo centre vyks konkursų laureatų apdovanojimas bei renginys „Šeimos piknikas“, kuriame vyks veiklų mugė, įvairios pramogos visai šeimai, kolektyvų pasirodymai. Netrukus vyksime į tradicine tapusią kultūrinę-poilsinę stovyklą prie Ančios ežero, po kurios skubėsime į tarptautinį folkloro festivalį Albanijoje. Beveik 100 dainų ir šokių ansamblio „Tarškutis“ muzikantų ir šokėjų dalyvaus Lietuvos 100-ečio dainų šventės „Vardan tos...“ ansamblių vakare Kalnų parke. Tai pats prasmingiausias ir daugiausiai prakaito išliejantis renginys, kurio visuomet nekantriai laukiame. Jau yra tapusi tradicija po ansamblių vakaro aikštėje atsisveikinti su savo kolektyvo abiturientais. O jų šiemet – net 14. Tai- Justina Civinskaitė, Miglė Juškevičiūtė, Gabrielė Juozapavičiūtė, Dominyka Leskauskaitė, Gintarė Raguckaitė, Miglė Svinkūnaitė, Gabrielė Ambroževičiūtė, Aurimas Šiuša, Reda Maksimavičiūtė, Gustas Mensevičius, Dainora Astrauskaitė, Arijana Tatolytė, Patricija Griškutė
Na, o rugpjūčio mėnesį vyksime į tarptautinį folkloro festivalį Lenkijoje. Nepajusime, kad ir vėl prasidės nauji mokslo metai, o su jais ir nauji džiaugsmai bei rūpesčiai.

Rima Moisejenkienė
AJC dainų ir šokių ansamblio „Tarškutis“ mokytoja ekspertė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą