Alytiškius suvienijo Tautiška giesmė

Penktadienio vakarą nešini tautine atributika, trispalvėmis ar pasipuošę tautiniu kostiumu alytiškiai į Rotušės aikštę rinkosi kartu su viso pasaulio lietuviais giedoti Tautišką giesmę. Prieš šį iškilmingą momentą susirinkusiems koncertavo Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų orkestras ir sunkiojo roko grupė „Svaras 409". Alytiškius Valstybės dienos proga  sveikino Alytuas miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius: „Šiais metais mes gyvename įdomiu laikotarpiu – mūsų valstybė švenčia 100  metų jubiliejų. Pirmoji mūsų valstybė tarpukario laikais pragyveno tik 22 metus. Mes gyvename jau 28 metus. Taigi matome, kokia yra trapi valstybė. Tad mylėkime ir branginkime savo šalį, lygiai taip pat ir tuos lietuvius, kurie dėl įvairių priežasčių išsibarstę po pasaulį. Manau, kad jų širdys yra kartu  su mumis," –  sakė jis.

Į šventinį renginį susirinkę alytiškiai sulaukė sveikinimų ir iš tolimosios Airijos. Juos tiesioginio teletilto metu sveikino J. E. Lietuvos Respublikos ambasadorius Airijoje Egidijus Meilūnas, teigęs, kad Airijoje gyvena daug alytiškių, kurie labai myli Lietuvą ir savo gimtąjį Alytaus miestą ir pasidžiaugęs, kad šią istorinę dieną Alytaus miestų partnerių sąrašas pasipildė dar vienu miestu – Monaghanu, Airijoje.

Liepos 6 d. Airijoje, Monaghano mieste, viešėjo ir Alytaus miesto delegacija – admininstracijos direktoriaus pavaduotoja Vilija Ramanauskienė ir Alytaus šv. Benedikto gimnazijos direktorė Loreta Šernienė. Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną Monaghano mieste pasirašyti du svarbūs dokumentai – Alytaus ir Monaghano miestų bendradarbiavimo ketinimų protokolas ir Alytaus šv. Benedikto gimnazijos ir Airijos lietuvių mokyklėlės „Lietuvos vaikai" bendradarbiavimo sutartis.

 Lygiai 21 val. Rotušės aikštėje alytiškiai kartu giedojo Tautišką giesmę, po kurios dar neskubėjo skirstytis, o toliau klausėsi šventinio koncerto.

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą