Druskininkų bibliotekoje svečiavosi „Puodeliavimo dirbtuves“ su Nomeda Marčėnaite

Antradienį Druskininkų savivaldybės viešojoje bibliotekoje svečiavosi menininkė Nomeda Marčėnaitė. Menininkė pakvietė druskininkiečius ir miesto svečius  į „Puodeliavimo dirbtuves“, kuriose kiekvienas turėjo progą išlaisvinti savo kūrybiškumą bei pažadinti savyje piešti trokštantį vaiką , atsipalaiduoti ir  pasvarstyti, kas žmogui gyvenime  yra svarbu.

Kūrybiniams gebėjimams išlaisvinti Nomeda Marčėnaitė pirmiausia paprašė baltame popieriaus lape leisti sau nupiešti bet ką – abstrakcijas, apskritimus, kvadratus, linijas, kurios ateina iš pasąmonės, nesistengiant nupiešti nieko konkretaus, tarsi vedžiotume pieštuką kalbėdami telefonu. Ir tik vėliau stebėti, kokie motyvai ryškėja  piešinyje, o jau  tada pabandyti atsiradusią  mintį įgyvendinti dekoruojant puodelį. Menininkė negailėjo asmeninių patarimų ir dėmesio kiekvienam dalyviui. Ji akcentavo, kaip be galo  svarbu tikėti, džiaugtis ir didžiuotis savimi, savo darbu. Nes kiekvienos kūrinys yra  unikalus, savitas ir  nuostabus.

Po trijų valandų kūrybinių ieškojimų, šiltų pokalbių ir kelionės į savo vidinį pasaulį dirbtuvių dalyvės  namo parsinešė po savo pačios dekoruotą puodelį.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą