Bus tvarkomi nuniokoti lauko muzikos instrumentų aikštelės instrumentai

Praėjusiais metais miesto sode, šalia Dailės mokyklos įrengtoje lauko muzikos instrumentų aikštelėje mėgstantys pagroti mažieji alytiškiai ir suaugusieji  kai kuriais instrumentais groti jau nebeturi galimybės – neseniai piktavaliai nutraukė prie dviejų instrumentų buvusias groti skirtas lazdeles. Vieną jų VšĮ „Alytaus infrastruktūra" miesto sodo teritoriją prižiūrintys darbuotojai rado numestą žolėje, kitas  pasisavino piktavaliai.

„Apmaudu, kad groti skirtos lazdelės piktavališkai nupjautos. Šios lazdelės buvo sukomplektuotos kartu su lauko instrumentais, tad kol rasime tiekėją, galintį pasiūlyti tinkamas lazdeles, šiek tiek užtruks", –  teigia Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.

Pasak jos, liūdna, kad alytiškiai nesaugo visiems miesto gyventojams priklausiančio turto, juk remonto darbai kainuoja, o už juos atsiskaitome mūsų visų – mokesčių mokėtojų – lėšomis. Prieš keletą dienų baigti vaikų žaidimų aikštelių įrengimo darbai. Anot Miesto ūkio skyriaus vedėjos P. Raškauskienės, būtų labai apmaudu, jeigu ir čia pasidarbuotų piktavaliai.

Lauko instrumentų aikštelę įrengusios UAB „Dego", o dabar UAB „Percussion Play  Baltics" direktorė Eglė Prieskienienė teigia, jog toks atvejis, kai lauko instrumentų aikštelėje piktybiškai „pasidarbuoja" piktavaliai, yra pirmas ir tikėtina, jog paskutinis.  Direktorė pastebi, kad vis tik atsiranda vis daugiau miesto aplinką ir įrenginius prižiūrinčių nei juos niokojančių žmonių: „Lauko instrumentų aikštelę, ko gero, nuniokojo  keli alytiškiai, tačiau socialiniuose tinkluose dažnai pastebiu kiek daug  alytiškių  dalijasi Alytaus miesto sode  lauko instrumentais grojančių ir tuo besidžiaugiančių artimųjų ar draugų nuotraukomis. Tai reiškia, kad žmonių kultūra ir supratimas keičiasi – pamažu pradedame suvokti, kad turime tausoti, o ne niokoti mums visiems priklausantį turtą," – teigia  E. Prieskienienė.

Alytaus miesto savivaldybė prašo gyventojų būti tikrais savo miesto šeimininkais, neniokoti miesto įrenginių. Juk tik tausodami ir besirūpindami  mus supančia aplinka galėsime gyventi gražiame ir tvarkingame mieste.

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą