Etnografinėje Prano Dzūko sodyboje – tradicinė mėgėjų teatrų šventė

Šeštadienį Etnografinėje Prano Dzūko sodyboje visą popietę sklandė teatro dvasia. Čia jau tradiciškai vyko teatrų mėgėjų šventė „Susipažinkime“, šįmet sukvietusi penkis teatro mėgėjų kolektyvus iš Lazdijų ir Kalvarijos rajonų. Šventės dalyvius pasveikino Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Jonas Stankevičius.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas J. Stankevičius džiaugėsi, kad Lazdijų  rajone gausu saviveiklininkų, kurie puoselėja kultūrą miesteliuose ir kaimuose, o Lazdijų rajono savivaldybė gali padėti įgyvendinti idėjas ir puoselėti tradicijas.  Puikiausias to pavyzdys – jau 16-ąjį kartą  vykstanti teatrų šventė „Susipažinkime“.  Administracijos direktoriaus pavaduotojas dalyviams palinkėjo meilės ir džiaugsmo savo veiklai bei neišsenkančių idėjų naujiems sumanymams. Mėgėjų teatrų kolektyvų vadovams jis įteikė atminimo dovanas, o organizatoriams padovanojo saldžiųjų  gėrybių vaišių stalui.

Šiais metais į Etnografinę Prano Dzūko sodybą susipažinti ir savo kūrybos vaisius parodyti atvyko penkti mėgėjų kolektyvai. Etnografinės Prano Dzūko sodybos mėgėjų teatras „Sodžius“ parodė spektaklį „Nepasisekė“ (aut. G. Švabienė, rež. A. Surdokienė), Kalvarijos savivaldybės Tarprubežių laisvalaikio salės mėgėjų teatras pristatė nuotaikingą spektaklį „Martynas Špokas“ (aut. J. Šleivinskas, rež. V. Botyrius), Rudaminos  Laisvalaikio užimtumo klubo mėgėjų teatras „CikTepSau“ vaidino spektaklį „Netirkas romanas“ (aut. Ir rež. A. Surdokienė), Kalvarijos savivaldybės Jungėnų kaimo mėgėjų teatras parodė spektaklį „Provincijos aistros“ (aut. Ir rež. R.Tyras) ir Teizų laisvalaikio salės mėgėjų teatras pristatė spektaklį „Klaida“ (aut. J. Vailionienė ir A. Surdokienė, rež. A. Laukionienė).

Pertraukų metu gražiomis melodijomis žiūrovus džiugino Seserys Jarmalaitės – Danutė Žarkaitienė ir Elvyra Šalkauskienė. Šventės metu buvo galima apžiūrėti D. Žarkaitienės medelių iš karoliukų darbų parodėlę.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą