Popiežiaus vizitas , bulviakasis ir….. “Synaesthesis” !

 

Žinia, jog jau šį šeštadienį, rugsėjo 22 d. Alytuje, teatro didžiojoje salėje gros šiuolaikinės muzikos ansamblis “Synaesthesis” (vadovė Marta Finkelštein, dirigentas Karolis Variakojis). Koncertas yra šiuolaikinės muzikos sklaidos Alytuje programos dalis ir yra vykdomas su Alytaus miesto savivaldybės parama ir partneriais – Alytaus miesto teatru ir Alytaus muzikos mokykla (VO Alytaus styginių kvarteto projektas “Nuo klasikos per džiazą iki šiuolaikinės muzikos” ) . Praeitą rudenį girdėjome savotišką “keistą” minimalistinę muziką, šiemet gi “Synaesthesis” žada galingą “ driokstelėjimą”!!!!
Turiu prisipažinti, jog nesitikėjome, jog koncerto organizavimas pateiks tiek netikėtumų! Pirmiausia - instrumentai. Koncertui reikalingų „egzotiškų“ instrumentų –vibrofono,5 oktavų marimbos, 1,5 metro skersmens didžiojo būgno ir dar eilės didelių gabaritų muzikos instrumentų ansamblis dar neturi - ateityje planuoja įsigyti su ES fondų parama... Čia pagelbėjo Lietuvos Muzikos ir Teatro akademija ir Alytaus muzikos mokykla. Pastarąsias dvi įstaigas sieja bendardarbiavimo sutartis, kurios dėka tarp kita ko, šiemet įsteigta obojaus klasė.
Antrą problemą – kaip visa tai atgabenti - sprendėme su UAB „Kautra“ – autobusas iš Vilniaus atvyks su priekaba  (foto prisegtuke). Trečia - teatro įgarsinimo aparatūros nepakanka... Gelbėja (beje, jau ne pirmą kartą) - 3A studija, direktorius Andrius Abromavičius. Dar beveik už 300 eurų reikalingos aparatūros (mikrofonų) nuomuojamės iš UAB Adioforma... Taip pat bus reikalingi stacionarūs pultai, lemputės jų apšvietimui , instrumentai – Muzikos mokyklos inventorius...
Belieka pridurti, jog instrumentus iš LMTA teks pasiimti šeštadienį anksti ryte, 7 val., nes, ryšium su Popiežiaus atvykimu į Lietuvą, LMTA šeštadienį nuo 7.30 val uždaroma visam savaitgaliui....
Tai tiek apie organizavimą…. Apie programą –girdėsime dviejų nūdienos autorių Michael Gordon’o ir David Lang’o kūrinius:
“ Ryškiausių šios (post)minimalistinės muzikos srovės autorių Michael Gordon ir David Lang drąsiai naudojamos populiariosios muzikos ir roko įtakos suteikia muzikai drąsų skambesį ir leidžia išgirsti kitokį XXI amžiaus pradžios garsinį kontekstą” (citata iš koncerto anonso).
Taigi šių autorių tikrai Alytuje nesame girdėję gyvai, o be “Synaesthesis” jų niekas mums ir neatliks… Vakar ansamblis su didžiuliu pasisekimu grojo Klaipėdoje, festivalyje “Permainų muzika” ir su džiugiu nekantrumu laukia susitikimo su Alytaus publika!!!!!

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą