Lazdijų krašte surengtas 28 mylių žygis už žuvusius

Lazdijų rajono savivaldybei bendradarbiaujant su NATO pajėgomis surengtas  28 mylių žygis už žuvusius karius. Žygio startas vyko šį savaitgalį Lazdijų miesto Nepriklausomybės aikštėje, o finišas Kalniškės mūšio vietoje. Žygeivių išlydėti atvyko Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis. Jis dėkojo Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ambasados Lietuvoje atstovui, Gynybinio bendradarbiavimo skyriaus Pensilvanijos nacionalinės gvardijos dvišalių reikalų karininkui  mjr. Gordon R. Kinneer bei mūsų kraštiečiui plk. ltn. Rimantui Jarmalavičiui už parodytą iniciatyvą šį žygį rengti Lazdijų krašte ir pagerbti žuvusiųjų už Tėvynės laisvę atminimą, kuris ypač yra prasmingas šiemet Lietuvai švenčiant savo valstybės atkūrimo 100-metį.

Atsidėkodamas už parodytą iniciatyvą būtent Lazdijuose organizuoti 28 mylių žygį, meras A. Margelis JAV ambasados Lietuvoje atstovui  įteikė  atminimo dovaną su Lazdijų rajono savivaldybės simbolika. Mjr. Gordon R. Kinneer  dėkojo savivaldybės vadovui už žygio idėjos palaikymą ir įgyvendinimą bei perdavė nuoširdžius padėkos žodžius nuo žygio idėjos autoriaus Jungtinių Amerikos Valstijų pajėgų Europoje nacionalinės gvardijos pavaduotojo  gen. mjr. Johno Gronskio, kurio sumanymu pirmasis 28 mylių žygis prieš šešerius metus surengtas Pensilvanijoje (JAV). Nuo tada žygis tapęs tradiciniu ir organizuojamas kasmet skirtingose pasaulio šalyse.

Šiemet žygis rengiamas Jordanijoje ir Kuveite bei pirmą kartą atkeliauja  į Europą  – būtent į Lazdijus. Jo kilnus tikslas – žygiuoti 28 mylias (apie 45 km) istoriškai prasminga trasa ir taip pagerbti žuvusius draugus, kovų brolius, pažįstamus ir artimuosius, paaukojusius savo gyvybę vardan taikos bet kuriame pasaulio konflikte. Kiekvienas karys, kuris eina žygyje, ant savo kuprinės nešasi pasirinkto žuvusio kario nuotrauką ir jo biografiją, kur šis ir už ką kovodamas žuvo.

Žygyje dalyvavo ir beveik 45 kilometrų iššūkį įveikti ryžosi daugiau kaip pusšimtis kariškių, jaunųjų šaulių bei civilių. Nuaidėjus salvėms žygeiviams buvo įteikti atminimo ženkleliai su žygio simbolika, palinkėta ištvermės, gero oro  bei sėkmingai pasiekti finišą Kalniškės mūšio vietoje.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą