Pauliaus Lileikio fotografijų paroda „FOTOAMNESTIJA 1988 – 1999“

 


Alytaus kultūros ir komunikacijos centro parodinėse erdvėse – „Parodų salėje“ ir „Mažojoje parodų salėjė“ (Pramonės g. 1A, Alytus) šiandien 16 val. atidaroma Pauliaus Lileikio fotografijų paroda „Fotoamnestija 1988 – 1999“. Ši fotografijų paroda yra vienas iš tęstinių Lietuvos spaudos fotografų klubo projektų, pristatančių fotografų autorinių parodų ir leidinių seriją, atskleisiančią dokumentinės, tikrosios fotografijos prasmę ir energiją šiandienos sekliame, gelmę prarandančiame pasaulyje.
„Fotoamnestija“ – giliai fotoarchyvuose įkalintų atgimstančios Lietuvos vaizdų, įamžintų 1988 – 1999 m., inventorizacija. 50 darbų – tarsi 50 bylų, unikaliais fotovaizdiniais fiksuojančių atgimstančios Lietuvos įvykių raidą ir transformacijos periodą. Vizualus ir konceptualus savo archyvų peržiūrėjimas leido skelbti fotografiškąją amnestiją primirštoms erdvėms – portretams, įvykių akimirkoms, vaizdams – liudijančioms tiek ypatingą tautos dvasią, tiek kontrastingą sistemų kaitos periodą“ – parodos ir ją lydinčio leidinio įvade rašo Paulius Lileikis.
Pauliaus Lileikio fotografijų paroda „ Fotoamnestija 1988 – 1999“ Alytaus kultūros ir komunikacijos centro parodinėse erdvėse – „Parodų salėje“ ir „Mažojoje parodų salėjė“ vyks iki lapkričio 26 dienos.
Apie autorių:
Jau trisdešimt metų spaudos fotografu dirbantis Paulius Lileikis baigė žurnalistikos mokslus (fotospecializacija) Vilniaus universitete, yra įvairių konkursų prizininkas, laureatas, daugelio parodų dalyvis, dažnas kasmetinio Lietuvos spaudos fotografijos konkurso dalyvis, ne kartą buvo ir vertinimo komisijos narys. Tris kartus, tapęs Lietuvos spaudos fotografijos konkurso temų „Pramogos“ (2002 m.), „Politinės naujienos“ (2004 m.), „Naujienos“ (2010 m.) nugalėtoju, buvo įvertintas Auksinio kadro apdovanojimu. Dalį fotografo archyvų yra priglaudęs Lietuvos centrinis valstybės archyvas, nemažai darbų rado kelią į ne vieną vadovėlį, enciklopediją ar privačią kolekciją. Kaip savo srities profesionalas ne vienus metus dėstė fotografijos pagrindus gimtajame universitete, ne kartą kviestas perteikti fotografijų redagavimo ir kompozicijos principų Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto žurnalistikos profesinių studijų programos klausytojams. Nuo pirmųjų Sąjūdžio dienų – jo metraštininkas, to meto populiaraus savaitraščio „Mažoji Lietuva“ fotožurnalistas ir vienas Vilniaus skyriaus kūrėjų. P. Lileikis už nuotraukas, kuriose įamžinti sudėtingi Lietuvos nepriklausomybės atgavimo įvykiai, yra pagerbtas Estijos Marijos Žemės Kryžiaus 5 klasės ordinu. Fotografas 18 metų darbavosi viename didžiausių šalies dienraščių „Lietuvos rytas“ – ragavo tiek fotokorespondento, tiek fotoredaktoriaus duonos.

Lietuvos spaudos fotografų klubas


Parodos organizatorius:
Lietuvos spaudos fotografų klubas, Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas Jonas Staselis.
Partneriai Alytuje:
VšĮ „EGARTA“, parodos koordinatorius Evaldas Grinius;
Alytaus kultūros ir komunikacijos centras.

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą