Lazdijų r. savivaldybės Seirijų seniūnija apdovanota konkurse „Valstybę kuriame mes“

Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis kartu su Seirijų seniūnijos bei savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus atstovais Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio kvietimu dalyvavo Lietuvos Respublikos Vyriausybė rūmuose vykusiuose Nacionalinio seniūnijų konkurso „Valstybę kuriame mes“ antrojo etapo nugalėtojų apdovanojimuose.  Seirijų seniūnija juose apdovanota kaip  nominantė „Už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui“ .

Atsiimti apdovanojimo – sidabruoto žalvario medalio, skirto Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti, ir padėkos rašto – į sceną buvo pakviestas meras A. Margelis, Serijų seniūnė Česlova Šmurkštienė dėl ligos negalėjo atvykti į Vyriausybės rūmų Didžiojoje salėje vykusią apdovanojimų ceremoniją.

Renginyje dalyvavo ir kartu su Premjeru apdovanojimus teikė kultūros, socialinės ir darbo apsaugos bei žemės ūkio ministrai. Buvo pasidžiaugta, jog regionuose esančios savivaldybės ir  joms priklausančios seniūnijos drauge puoselėja bendruomeniškumą, kuria patrauklią savo krašto socialinę ir kultūrinę aplinką, gerbia istoriją: stato ir renovuoja paminklus savanoriams, išsivadavimo kovų dalyviams, tremtiniams, gaivina tradicinius amatus, kuria kultūrinio turizmo maršrutus, vykdo edukacines programos įvairaus amžiaus žmonėms.

Kultūros ministerijos inicijuotas konkursas „Valstybę kuriame mes“  – vienas iš valstybės atkūrimo šimtmečio programos renginių, skirtų skatinti bendruomeniškumą, telkti žmones bendrai veiklai, stiprinti vietos savivaldą. Šešiasdešimt septynios seniūnijos pateikė konkursui savo paraiškas – per pastaruosius penkerius metus nuveiktų darbų, pasiektų rezultatų aprašymus. Juose akcentuojama, kokias pavyko išspręsti problemas, kaip pasikeitė gyvenamoji aplinka, kaip seniūnija sugebėjo suvienyti savo bendruomenę, kaip gyventojai dalyvauja visuomeninėse veiklose. Iš 35 Lietuvos savivaldybių konkurse dalyvaujančios seniūnijos varžosi dėl nugalėtojo vardo keturiose nominacijose – „Už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui”, „Už tautinės savimonės puoselėjimą”, „Už kūrybiškumo ugdymą”, „Už saugią Lietuvą”. Konkursą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Konkurso partneriai: Lietuvos savivaldybių asociacija, Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacija, LRT, Socialinės apsaugos ir darbo bei Žemės ūkio ministerijos, savivaldybės.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą