Alytaus metų apdovanojimai: kam skirsime apdovanojimą už nuopelnus sveikatos apsaugai?

„Esu vaikų ligų gydytoja, esu linkusi galvoti, kad aš auginu vaikus. Norėčiau, kad mano paslaugų, juos gydant,  reikėtų kuo mažiau. Man ne tas pats, ką vaikas valgo. Man ne tas pats, kaip jis sėdi – tiesiai ar susikūprinęs. Man ne tas pats, ar jis žaidžia telefonu ir gadina akis, man ne pas tas... ", – taip apie mažuosius pacientus sako viena iš Alytaus metų apdovanojimų nominančių, už nuopelnus sveikatos apsaugai, Alytaus miesto savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro vaikų ligų gydytoja  Dalia Svilienė.

Kalbėdama apie gydytojo darbą  D. Svilienė teigė, kad jis reikalauja daug patirties, atsakomybės ir žinių.  Ji turi sukaupusi nemažą mediko darbo patirtį – 30 metų ji dirbo Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje,  gydo  Alytaus vaikų  globos namų vaikus, dirba Druskininkų  vaikų sanatorijoje „Saulutė", dalyvauja su vaikų imuniteto tyrimais susijusiuose tarptautiniuose projektuose. Šiuo metu ši gydytoja rūpinasi  daugiau nei 1 200 vaikų sveikata.

Dar viena Alytaus metų apdovanojimų  nominantė – VšĮ Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninės gydytoja akušerė ginekologė Birutė Maciulevičienė.

„Per 40 Alytuje praleistų metų Alytuje daug kas pasikeitė – miestas, veidai, jau gimdo prie manęs gimusios mergytės, tėveliai augina vaikučius. Iš šio pasaulio iškeliavo daug iškilių žmonių, tarp jų ir mano kolegų, mokytojų", – teigia didelę patirtį ginekologo darbo turinti B. Maciulevičienė. Pasak jos, per tuos keturis dešimtmečius pasikeitė požiūris į pacientą. „Pacientas tapo lygiateisiu partneriu priimant sprendimus, pasirenkant diagnostikos ar gydymo metodą. Pasikeitė ir paciento požiūris į gydytoją. Dabar gydytojo žodis – ne visada šventas, bet nepasikeitė vienas dalykas – sveikata išliko svarbiausia gyvenimo dalimi", – teigia gydytoja ir priduria: „Gerbkime vienas kitą, pasitikėkime vienas kitu ir nepamirškime, kad yra diagnozė ir yra karma."

Už nuopelnus sveikatos apsaugai nominuoti ir du odontologijos klinikų vadovai – odontologijos klinikai „Tinas" vadovaujantis Darius Sabestinas ir odontologijos klinikos „Danties linija" vadovas Rytis SarpaliusYpatingą dėmesį skiriame vaikų dantukų sveikata. Stengiamės, kad jų dantukų sveikata būtų kaip galima geresnė,"– sako D. Sabestinas.

„Kiekvienas esame atsakingas už save. Mūsų pacientų sveikata priklauso nuo jų gyvenimo būdo ir aplinkos, tada – nuo paveldimumo ir tik po to – nuo sveikatos sistemos. Mūsų tikslas – formuoti teisingą požiūrį į save. Kiekvienoje situacijoje siekti pozityvumo ir kartu su pacientu spręsti jo dantų sveikatos problemas", – priduria į Alytaus metų apdovanojimą pretenduojantis  R. Sarpalius.

Kam bus įteiktas Alytaus metų apdovanojimas už nuopelnus sveikatos apsaugai, priklauso tik nuo Jūsų! Taip pat kviečiame palaikyti ir kitus Alytaus metų apdovanojimų nominantus. Balsavimas vyksta čia: https://bit.ly/2Qvvcu7 iki 2018 m. gruodžio 20 d. Kas bus tie geriausi iš geriausių, sužinosime 2019 m. sausio 11 d.

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą