Arvydo Anušausko knygos „Aš esu Vanagas...“ pristatymas

Sausio 9 d. 17 val. Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje (Seirijų g. 2) įvyks istoriko, publicisto, LR Seimo nario Arvydo Anušausko monografijos „Aš esu Vanagas..." sutiktuvės.

Istorija įrodo, kad kiekvienas herojus yra iš kūno ir kraujo, su jausmais ir emocijomis, su nevilties akimirkomis ir klystantis. Ir, kad net pasitinkantis savo lemtį iki paskutinės akimirkos gali savais būdais kovoti už tai, kas tuo metu jam buvo svarbiausia – mylimos žmonos ir dukros ateitį. Ir Lietuvą. Perskaičiusieji knygą turėtų suprasti viena – kaip sunku buvo būti Vanagu...

Arvydo Anušausko monografija „Aš esu Vanagas..." – apie legendinį lietuvių nacionalinio pasipriešinimo vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą (1918–1957), vienuolika metų su ginklu rankose kovojusį prieš sovietinę okupaciją. Atskleidžiamos KGB regztos Vanago paieškos operacijos, ištirtas jo suėmimo ir kankinimo epizodas, pasitelkus ekspertus išaiškintos KGB klastotės. Į pasakojimą įtraukiama ir žmonos Birutės Mažeikaitės-Ramanauskienės istorija, ir 1992–2015 m. vestos bylos tyrimo užkulisiai. Knygą papildo apie pusantro šimto unikalių nuotraukų, o prieduose skaitytojai ras ir paties Vanago rašytų straipsnių tekstus, partizaninės veiklos aprašymus, interviu su dukra.

Arvydas Anušauskas – lietuvių istorikas ir politikas. Istorijos mokslo srities pedagogu ir tyrėju dirbo dvidešimt metų. 2000 m. Arvydas Anušauskas buvo tarptautinio Antikomunistinio kongreso organizatorių gretose. Yra Prezidentinės Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti narys, Lietuvos Respublikos Seimo narys. Už savo darbus pelnė Estijos „Pro Terra Mariana" 4 laipsnio ordiną (2013), o 2018 m. vasario 16 d. apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai" Riterio kryžiumi. 24 knygų autorius ir bendraautoris, 14 dokumentinių filmų scenarijų autorius. Pastaraisiais metais parašė bei išleido šias knygas „Teroras", „KGB. Visiškai slaptai", „Lietuvos žvalgyba", „Išdavystė. Markulio dienoraščiai", „Prezidento žvalgas – du gyvenimai".

Organizatorių informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą