Knyga apie vieną talentingiausių lietuvių poezijos kūrėjų atkeliauja pas skaitytojus


Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje (Seirijų g. 2) įvyks Aldonos Ruseckaitės romano apie Salomėją Nėrį sutiktuvės. Biografinį romaną „Padai pilni vinių“ autorė pristatys alytiškiams balandžio 24 dieną 17 val.
Poetė, prozininkė, muziejininkė Aldona Ruseckaitė knygoje atveria duris į lietuvių poetės Salomėjos Nėries gyvenimą. Biografinis romanas „Padai pilni vinių“ pasakoja dramatišką poetės gyvenimo istoriją ir atskleidžia jos lyrišką, bet ir tvirtą būdą.
Autorė meistriškai atkuria ne tik žinomas poetės gyvenimo detales, kūrybinį kelią, meilės ryšius, mokytojavimą, bet ir kuria jautrų, įtikinamą, tikrais faktais pagrįstą kūrėjos portretą. Knygoje „Padai pilni vinių“ Salomėja Nėris – moteris, motina, mylimoji, poetė, kuri jaučia, išgyvena, kovoja, bijo suklysti, blaškosi tarp maištaujančios dvasios ir visiško užsisklendimo. Tai galima justi ir jos kūryboje, ir asmeninio gyvenimo peripetijose.
Knygos „Padai pilni vinių“ autorė siūlo naujai, tiesiog žmogiškai pažvelgti į vieną talentingiausių Lietuvos poezijos kūrėjų, kurią taršė ir nepalankios istorinės sąlygos ir asmeniniai išgyvenimai. Ką reiškė tuomet būti vienai iš nedaugelio moterų tarp daugybės rašytojų vyrų?..


Organizatorių informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą