Lietuvos pašto dienos proga ASPC Vaikų dienos centro lankytojai sveikino pašto darbuotojus

Lapkričio 16 d. švenčiama Lietuvos pašto diena. Šia proga Alytaus miesto socialinių paslaugų centro Vaikų dienos centro lankytojai vyko į Alytaus apskrities centrinį paštą sveikinti pašto darbuotojų.
Pirmiausia pašto darbuotoja vaikams vedė edukacinę programą apie pašto darbuotojų darbo ypatumus, nurodė siuntų kelią nuo siuntėjo iki gavėjo. Didelį įspūdį jaunimui paliko laiškų antspaudavimas tiek rankiniu, tiek mechaniniu būdu, o vėliau tai galėjo išmėginti ir patys.
Vėliu pašto darbuotoja pasiūlė vaikams patiems pasigaminti atvirlaiškį, mokė taisyklingai užrašyti adresatą ir išsiųsti laišką. Vaikų dienos centro lankytojai nedvejodami pradėjo dekoruoti atvirukus, rašyti linkėjimus ar sveikinimus, ir galvoti, kam jie bus skirti, o kai atvirukus išsiuntė, norėjo jų išsiųsti dar ne vieną.
Galiausiai vaikai galėjo iš arti pasigrožėti šalies rekordu pripažinta didžiausia pašto ženklų mozaika – iš daugiau nei 10 tūkst. pašto ženklų suklijuotu Jono Basanavičiaus portretu.
Vaikai patys stebėjosi, kiek nedaug jie žino apie pašto veiklą, o juk taip smagu gauti ranka rašytą laišką. Lankantis šioje įstaigoje, vaikams skatinamas teigiamas požiūris į pašto darbuotojų darbą, jo ypatumus formuojamas teigiamas suvokimas apie darbuotoją, ugdomos kultūrinės vertybės.
Prieš išvykstant Lietuvos pašto dienos proga darbuotojų atstovei buvo įteiktas Vaikų dienos centro lankytojų gamintas darbelis su pašto simboliais karveliais.

Alytaus miesto socialinių paslaugų centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą