Kariuomenės dienos proga sveikinimai Alytaus kariams ir priesaika tėvynei

Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalionas kartu su miesto bendruomene paminėjo Lietuvos kariuomenės dieną. Šventinė ceremonija prasidėjo šv. Mišiomis, vėliau renginio dalyviai žygiavo į aikštę prie Laisvės Angelo, kur vyko iškilminga rikiuotė. Renginyje dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, mero pavaduoja Dalia Kitavičienė, kitų institucijų vadovai bei atstovai.

„Ši diena mums nepaprastai svarbi, nes kariuomenė tai vienas iš kertinių valstybės ir valstybingumo simbolių. Ypatingai sveikinu vyrus ir moteris, kurie ką tik prisiekė Lietuvai, ir linkiu, kad ta priesaika būtų lengvai pakeliama, kad ji jus įpareigotų ir vestų į priekį“ – ceremonijos metu kalbėjo A. Vrubliauskas.

Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono vadas plk. ltn. Darius Meilūnas, sveikindamas, dėkojo kariams už atliekamą pareigą tėvynei.

Renginio metu tėvynei prisiekė nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai. Pasižymėjusiems asmenims buvo įteikti apdovanojimai ir padėkos raštai, Didžiosios kunigaikštienės Birutės bataliono Sausumos pajėgų karinis pučiamųjų orkestras atliko Birutės dainą.

 

 Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą