Parodoje – Prezidento V. Adamkaus ir jo žmonos gyvenimo akimirkos

„Visą laiką labai žavėjausi šios poros elegancija, vidiniu turtingumu. Esu labai laiminga, kad turėjau galimybę būti šalia jų ir stebėti, kaip du žmonės ranka rankon eina per gyvenimą," – taip nuoširdžiai apie J. E. Lietuvos Respublikos Prezidentą Valdą Adamkų ir jo žmoną Almą Adamkienę, vakar vykusio fotografijų parodos „Adamkai" atidarymo metu, sakė šios parodos autorė, buvusi Prezidento fotografė Džoja Gunda Barysaitė. Parodos autorė neslėpė, kad lydėti šią porą visus 10 metų buvo ir garbė, ir pareiga, ir didelis džiaugsmas. Dž. G. Barysaitė teigė ir dabar palaikanti ryšius su Prezidentu V. Adamkumi it jo žmona A. Adamkiene ir šiltai bei šeimyniškai su jais pabendraujanti.
„Tai labai jauki šeima, krištoliniai, tyri žmonės, be pykčių, apkalbų. Tuos 10 metų jie praleido mokydami ir mus visus, kad ir mes galime būti kitokie", - parodos atidarymo metu, apie Prezidentą V Adamkų ir jo žmoną sakė ne kartą su jais bendravęs Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius.
Pristatydama parodoje eksponuojamas fotografijas, autorė sakė atrinkusi pačias šilčiausias ir kaip pati teigė, ne valdiškas akimirkas: „Buvo ilga atranka, ilgai pati su savimi ginčijausi, o tai kas išsikristalizavo jūs dabar matote šioje parodoje," – teigė ji.
Ši paroda, pirmą kartą prieš metus buvo eksponuota Vilniaus Rotušėje ir ji buvo didelis siurprizas Prezidentui V. Adamkui ir jo žmonai A. Adamkienei. Šį siurprizą Dž. G. Barysaitė Prezidentui ir jo žmonai surengė 65 bendro gyvenimo metų sukakties proga. Neseniai ji buvo eksponuota Panevėžyje, o iš Alytaus dar keliaus į Kauną, Nidą ir Uteną.
Alytaus miesto savivaldybės antrojo aukšto fojė eksponuojamą buvusios Prezidento V. Adamkaus fotografės parodą „Adamkai" alytiškiai ir miesto svečiai galės apžiūrėti iki 2017 m. sausio 2 d.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą