Simnas pradeda mažosios kultūros sostinės metus Kaziuko kermošiumi


Pirmąją pavasario savaitę Simnas pradės Lietuvos mažosios kultūros sostinės metus tradiciniu kasmet tūkstantinę minią sukviečiančiu Simno Kaziuko kermošiumi. Kovo 7-ąją aikštėje šurmuliuos tautodailininkai ir amatininkai, koncertuos muzikantai ir atlikėjai, populiarios grupės „Patruliai“ ir „Žemaitukai“.
Simno mugės prekyba miesto aikštėje prasidės nuo 11 val., o iškilmingas Lietuvos mažosios kultūros sostinės atidarymas vyks 12 val.
Simno kultūros namuose pradės veikti paroda „Simnas: žmonės, įvykiai ir faktai“.
Gyventojus, svečius, iš įvairių kraštų atvykusius ir amatus demonstruojančius tautodailininkus ir amatininkus, prekybininkus pasveikins Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas.
Šurmuliuojant mugei, scenoje vyks liaudiškos muzikos kapelų varžytuvės. Pasirodys rajono kapelos „Simnyčia“ ir „Punelė“ bei iš Lazdijų rajono atvykę kolektyvai „Savi“ ir „Svaja“.
Po kapelų varžytuvių scenoje koncertuos populiarios grupės – moderniai tradiciški „Žemaitukai“ ir energija, gera nuotaika ir užvedančiomis dainomis išsiskiriantys „Patruliai“.
Skambant liaudies kapelų ir populiarių grupių muzikantų muzikai, Simno aikštėje gaminius pristatys verbų pynėjai, medžio drožėjai, audėjai, ūkininkai, veiks šventinė prekyba, loterija bei atrakcijos dideliems ir mažiems. Mugės dalyvius linksmins šmaikštūs aštrialiežuvių pasirodymai, gyvi gatvės vaidinimai.
Simno kermošių organizuoja Alytaus rajono savivaldybė. Renginys bus fotografuojamas ir filmuojamas visuomenės informavimo tikslu.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą