Miroslavo globos namuose vyko popietė „Užmigo žemė“

Yra toks posakis, jog viščiukai rudenį skaičiuojami. O ir senolių išmintis byloja, kad skolas reikia atiduoti iki Šv. Kalėdų. Ir už skriaudas atsiprašyti, ir padėkoti nepamiršti, už tai, kas gero mums nutiko. O juk kažkas gero mums išties nutinka, tik dažniausiai mes to nė nepastebime. Kaip ir už gražias akimirkas, praskaidrinančias mūsų kasdienybę, padėkoti neskubame.

Lapkričio 24 d. Miroslavo globos namuose vyko popietė „Užmigo žemė“. Globos namų gyventojų pagerbti atvyko Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, Miroslavo filialo vyresnioji bibliotekininkė Nijolė Žiūkienė ir Alytaus rajono kultūros centro Miroslavo filialo ansamblis „Slabadėlė“, vadovaujamas Irenos Norkūnienės.

Ruduo – tai metas, kuomet viskas nurimsta, užmiega, tik mes vis nerimstame, skaičiuodami metų derlių. O ir tas derlius, kaip sakoma, kiekvienam savas: kam žemiškos gėrybės, o kam – dvasinė atgaiva širdžiai nuraminti.

Miroslavo globos namų gyventojai jau daug metų artimai bendrauja su vietos biblioteka: skaito daug knygų, periodinių leidinių, nekantriai laukia bibliotekos darbuotojų rengiamų literatūrinių-muzikinių popiečių.

Šiais metais geriausiu Miroslavo bibliotekos skaitytoju išrinktas Miroslavo globos namų gyventojas Jonas Macevičius. Šiuose globos namuose skaitančių yra ir daugiau, bet Jonas Macevičius skaito išties daug. Ir ne vien tik grožinio turinio knygas. Skaitantiems knygas pristato pati bibliotekininkė, o periodinius leidinius nuneša globos namų gyventojas Marijanas Bogdunas. Jis taipogi dažnas bibliotekos lankytojas.

Biblioteka glaudžiai bendradarbiauja ne tik su globos namų gyventojais, bet ir su šios įstaigos darbuotojais. Ypač su Socialinio skyriaus darbuotoja Kristina Šliuževičiene, kuri puikiai žino savo skaitančių globotinių poreikius ir laiku informuoja bibliotekos darbuotojus, kada apsilankyti globos namuose su naujomis knygomis.

Renginio metu geriausią metų skaitytoją Joną Macevičių padėkos raštu ir knyga apie Alytaus rajoną apdovanojęs Alytaus rajono viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas negailėjo gražių žodžių Miroslavo globos namų gyventojams bei rūpestingiems jų darbuotojams, vadovaujamiems sumanaus direktoriaus Vytauto Mocevičiaus. O po visų sveikinimų ir palinkėjimų globotiniams vėl nuskambėjo ansamblio „Slabadėlė“ dainos bei dvasingi poezijos posmai, kuriais susirinkusius pradžiugino Miroslavo bibliotekos skaitovės.

Atsisveikinant su senjorais, bibliotekininkė padėkojo visiems už puikų priėmimą ir gerą nuotaiką bei pažadėjo vėl apsilankyti globos namuose advento metu.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Miroslavo filialo informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą