Konkurso „Musica Enigma“ atgarsiai


„Enigma“ (pranc.) reiškia „mįslė“. Tokia muzikinė mįslė lapkričio 24 d. buvo pateikta vertinimo komisijai ir klausytojams Alytaus muzikos mokykloje vykusiame respublikiniame akordeonistų konkurse, į kurį dalyviai sugužėjo iš visos Lietuvos. Konkurso dalyviai grojo už širmos, papuoštos renginio logotipu. Vertinimo komisijai buvo žinoma tik atliekama programa ir atlikėjo pasirodymo numeris. Komisijoje dalyvavo Kauno krašto akordeonistų draugijos pirmininkės pavaduotojas ir Prienų rajono Veiverių Antano Kučingio meno mokyklos direktorius Mindaugas Labanauskas, Vilniaus muzikos mokyklos „Lyra“ direktoriaus pavaduotojas ugdymui Saulius Subačius ir Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos, Kauno 1-osios muzikos mokyklos akordeono mokytojas, puikus atlikėjas Laimonas Salijus.
„Vertinu taip, kaip girdžiu“ – pakomentavo savo sprendimą vienas iš komisijos narių. Todėl susumavus balus daug kam rezultatai buvo netikėti.
Renginyje dalyvavę Alytaus muzikos mokyklos mokiniai Gabrielius Zenevičius, Vilė Peleckytė, Matas Matulaitis ir Mireida Jaruševičiūtė buvo apdovanoti II laipsnio diplomais, Simonas Tarasauskas, Henrikas Višinskas ir Augustė Šilanskaitė – III vietos diplomais, o Gustė Stanevičiūtė tapo diplomante. Mokinius konkursui parengė mokytojos Violeta Ligeikienė, Rima Beitnarienė, Rūta Vaičaitienė ir Neringa Miliauskienė.

Alytaus muzikos mokyklos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą