Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė – nors ir kitokia, bet bus paminėta

Pasaulis neatpažįstamai pasikeitė... Visos Lietuvos bibliotekos šiuo metu dirba nuotoliniu būdu. Bet svarbiausias centras, apie kurį sukasi bibliotekininkų mintys ir veiklos, esate Jūs, mieli mūsų skaitytojai ir lankytojai!
Per šį uždarų durų laikotarpį visi gelbėjasi nuo skaitymo bado kaip išmano – vieni pučia dulkes nuo nugrūstų į palėpes seniai skaitytų knygų ir jų turinį atranda iš naujo, kiti įninka į elektroninius skaitinius. Bet visi be išimties – tiek bibliotekų darbuotojai, tiek jų paslaugų vartotojai – jaučia, kad labai labai pasiilgo... gyvo bendravimo, įtraukiančio kultūrinio šurmulio, naujų žinių virpulio, iškilmingos skaitančiųjų tylos ir, žinoma, jūros įvairiaspalvių knygų nugarėlių, kurių gausa ir nujaučiamas skaitymo nuotykis tiesiog atima žadą...
Artėja Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė (balandžio 23-29 d.). Ką šiemet ji mums atneš?.. Kaip ir visos bibliotekų veiklos, taip ir Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginiai persikels į virtualią erdvę. Šiemet Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė bus jubiliejinė – 20-oji, pasitinkanti šūkiu „Kaip pasikeitėme per 20 metų?“.
Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos darbuotojai šiuo metu taip pat gręžiasi atgal tam, kad prisimintų per 20 metų nueitą kelią, kupiną pokyčių ir atradimų. Šį kelią nusako asmeninių ir bibliotekos archyvų nuotraukos, įamžinusios įvykių retrospektyvą. Senos spalvotos ir nespalvotos nuotraukos skaitmeninamos ir komponuojamos į filmuką – nuotaikingus fragmentus iš bibliotekos gyvenimo. Juk kaip kurioziška, kad prieš porą dešimtmečių vos keletas kompiuterių bibliotekai atrodė pažanga, o šiuo metu – ir 3D spausdintuvas, ir robotika, ir gausybė kitų priemonių beveik niekam nebekelia nuostabos.
Alytaus Jurgio Kunčino viešoji biblioteka pasitiks Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę, pasidalydama su savo skaitytojais ir lankytojais filmuku „Kelionė laiko mašina - biblioteka per 20 metų“. O bibliotekos darbuotojai labiausiai nekantrauja vėl gyvai pasimatyti su savo skaitytojais ir įsisukti į natūralų, įprastą darbo ritmą. Kai bus saugu ateiti į biblioteką, mielai visus sutiksime ir tikrai neprašysime delspinigių! Iki pasimatymo!

Nuoširdžiai –
Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos kolektyvas

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą