Alytiškiai vėl galės skolintis iš bibliotekos knygas

Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė prasideda gera naujiena knygų mylėtojams – bibliotekos pamažu pradeda atverti savo duris.
Sušvelninus karantino sąlygas, Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje vėl bus teikiamos kai kurios paslaugos. Kaip visoje Lietuvoje, taip ir Alytuje, viešosios bibliotekos dėl vartotojų saugumo laikysis paslaugų atvėrimo etapiškumo, t. y. palaipsniui didins paslaugų kiekį, kol bus saugu grįžti prie įprasto bibliotekų darbo ritmo.
Nuo balandžio 27 dienos Alytaus Jurgio Kunčino viešoji biblioteka vėl pradės aptarnauti skaitytojus. Darbo dienomis aptarnavimo laikas – nuo 10 iki 18 val. Centrinė biblioteka (Seirijų g. 2) ir Vaikų ir jaunimo literatūros skyrius (Topolių g. 21) skaitytojus aptarnaus ir šeštadieniais – nuo 9 iki 15 val.
Ką bus galima atlikti?
Bus galima grąžinti ir pasiimti knygas. Knygos bus išduodamos tik pagal išankstinius užsakymus internetu arba telefonu ir tik tiems lankytojams, kurie bus su apsauginėmis kaukėmis bei laikysis saugaus atstumo nuo darbuotojų ir kitų lankytojų. Taip pat bibliotekoje rekomenduojama mūvėti apsaugines pirštines, į bibliotekos filialus grąžinamas knygas atnešti plastikiniame maišelyje.

Ko kol kas nebus galima atlikti?

Kol kas nebus galima naudotis skaityklomis, Išmaniąja jaunimo erdve, kompiuterių klasėmis, spausdinimo ir įrišimo paslaugomis. Šios paslaugos palaipsniui vėl bus pradėtos teikti, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją šalyje.
Kaip vyks knygų užsakymas?
Skaitytojas užsisakys norimus leidinius internetu arba telefonu iš centrinės bibliotekos arba norimo filialo (išskyrus Vidzgirio filialą, kuris šiuo metu perkraustomas į kitas patalpas).
Knygų užsakymas internetu vyks įprastu būdu. Tuos, kurie iki šiol nesinaudojo nuotolinėmis paslaugomis, kviečiame pradėti jomis naudotis – mokomasis filmukas ČIA https://www.facebook.com/kuncinoviesoji.biblioteka/videos/963192797410970/
Knygų užsakymas telefonu:
Iš centrinės bibliotekos, Seirijų g. 2 – tel. (8 315) 32 446, iš Vaikų ir jaunimo literatūros skyriaus, Topolių g. 21 – tel. (8 315) 39 523, iš Pirmojo Alytaus filialo, Jiezno g. 2 – tel. (8 315) 72 775, iš Informacijos ir laisvalaikio centro, Vilties g. 34 – tel. (8 315) 34 806


Saugokimės ir saugokime kitus!

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą