Alytiškiai pasirinko: trys dainuojantys suoliukai ir A. Matučio parkas – erdvė vaikams

Dvi iniciatyvos „Su gaivia bangele...“ mažųjų projektų kategorijoje ir A. Matučio parkas – vaikų erdvė didžiųjų projektų kategorijoje alytiškių sprendimu bus finansuojamos pagal Alytuje įgyvendinamą piliečių dalyvaujamąjį biudžetą.

„Tęsiame iniciatyvų projektus ir džiaugiamės, kad šiemet balsavo kaip niekada daug gyventojų. Pastebime, kad miestiečiai tampa vis labiau aktyvūs priimant sprendimus dėl to, ką jie nori matyti mieste“, – sako Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Šarūnas Klėgeris. 

Šiemet gyventojai pasiūlė 11 projektų, iš jų 8 atitiko reikalavimus ir už juos buvo balsuojama. Iš pateiktų projektų penki projektai varžėsi mažos, o trys – didelės apimties kategorijose. 

Šiais metais buvo balsuojama tik internetu, nebuvo popierinių biuletenių, nereikėjo, kaip ankstesniais metais, nurodyti asmens kodo, kurį pakeitė gimimo data. 

Iš viso balsavo 2 137  alytiškiai, tačiau teisingai užpildytų ir galiojančių biuletenių buvo 1 269. Toks skirtumas susidarė dėl to, kad daugelis nenurodė tikslios gimimo datos, balsavo ne Alytaus mieste gyvenamąją vietą deklaravę asmenys, balsavo ne po vieną kartą. 

Už projektą „Su gaivia bangele...“ balsavo 508 alytiškiai. Įvairiose miesto vietose bus įrengti 3 grojantys suoliukai. Čia skambės ne tik mūsų miesto himnas, bet kartu bus galimybė pasirinkti ir kitokią muziką. Planuojama šiuos suoliukus įrengti Jaunimo parke, Miesto sode, Dainų slėnyje arba Baltosios rožės tilto prieigose.

Didžiųjų projektų kategorijoje nugalėjęs projektas A. Matučio parkas – vaikų erdvė surinko 745 balsus. Šio parko erdvės bus pritaikomos vaikų ir vaikų su individualiais poreikiais užimtumui ir pažinčiai su A. Matučio poezija. Parke bus įkurtas ilgiausias Lietuvoje Kneipo takas, inovatyvus amfiteatras, dvigubos sūpynės neįgaliesiems, lauko muzikos instrumentai. 

Kiti projektai nuo laimėtojų atsiliko pakankamai dideliu balsų skirtumu. Mažos apimties projektai „Mūsų laisvalaikis“ surinko 340 balsų, „Drąsūs stiprus, vikrūs“ – 290, „Diskgofas Alytuje“ – 285, o „Meilės plytelės“ – 249 balsus.  Didelės apimties kategorijoje antrosios vietos Apžvalgos bokšto Alytuje projektas surinko 591 balsus, o iniciatyva „Ištikimybė Tau“ – 150 balsų. 

Prieš trejus metus startavusios Alytiškių iniciatyvos kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo, o siūlomi projektai pritaikomi vis didesnei gyventojų auditorijai. Šis pirmasis tokio pobūdžio projektas Lietuvoje sudomino ir kitas savivaldybes, jos taip pat bando paskatinti gyventojus būti savo miesto šeimininkais ir paskirstyti dalį savivaldybės lėšų. 

Dėkojame visiems balsavusiems!

 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą