Lazdijų r. plėšti parduotuvės vyras ėjo apsiginklavęs atsuktuvu

Alytaus apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir į teismą perdavė baudžiamąją bylą, kurioje asmuo kaltinamas ginkluotu apiplėšimu ir neteisėtu narkotinių ir psichotropinių medžiagų laikymu.

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad vyriškis 2020 metų kovo pabaigoje, įsiveržęs į Lazdijų rajone esančią parduotuvę ir grasindamas pardavėjai atsuktuvu, iš kasos aparato pagrobė daugiau nei tūkstantį eurų. Maždaug po savaitės, grasindamas peiliu, jis, įtariama, apiplėšė dar vieną Lazdijų rajone esančią parduotuvę ir pasisavino daugiau nei 300 eurų.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad kaltinamasis galbūt neteisėtai laikė psichotropinių medžiagų sudėtyje turinčių tablečių bei psichotropinės medžiagos – MDMA.

Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorei Linai Eviltienei surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota Alytaus apylinkės teismo Druskininkų rūmams. Planuojama, kad byla bus pradėta nagrinėti rugsėjo 14 dieną.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad už apiplėšimą įsibrovus į patalpą ir panaudojus nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, baudžiama laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą